Wall Street bedrijf wil HODL als beursnaam voor nieuw Bitcoin fonds

Last Updated on 10 december 2023 by CryptoTips.eu

Tickers zijn erg belangrijk voor beursfondsen en aandelen in de Verenigde Staten. Het helpt de herkenbaarheid van het bedrijf te promoten en zorgt ervoor dat beurshandelaren duidelijk weten over welk aandeel gesproken wordt.

Advertentie.

1929

Lang voor het internet bestond kregen beurshandelaren hun nieuws via een zogenaamde ticker machine, een geprint lint dat hen een overzicht gaf van de beursnoteringen van die dag.

YouTube video

In een oude episode van The Simpsons zit bijvoorbeeld een heel leuk fragment van zo’n aandelen-ticker waar je Mr Burns de aandelenkoersen ziet bekijken. De laatste keer dat hij die had gecontroleerd was net voor de crash van 1929 blijkbaar. Hij krijgt dus niet echt goed nieuws.

De ticker van Apple bijvoorbeeld is AAPL, die van Microsoft is MSFT.

Een bekend investeringsbedrijf op Wall Street, genaamd Van Eck, maakte eerder deze week bekend dat als hun Bitcoin ETF (exchange traded fund) wordt goedgekeurd, dat ze dan graag de naam HODL zouden willen als beursnaam voor het eerste Bitcoin fonds.

Gamekyuubi

Van Eck is slechts één van de vele bedrijven op Wall Street die graag de race om het eerste Bitcoin ETF te lanceren will winnen. Fans van crypto zouden het wel hilarisch vinden als HODL zou winnen natuurlijk.

De term refereert naar een bekende spelfout uit de beginjaren van Bitcoin.

In december 2013 wou een persoon, die zichzelf voorstelde met de moniker Gamekyuubi, op het allereerste Bitcoin Forum melden dat hij had geïnvesteerd in Bitcoin (die toen nog aan enkele centen per stuk handelde). Hij tikte per ongeluk “I AM HODLING’ in plaats van ‘HOLDING’, maar de grap werd legendarisch.

Sindsdien porren fans van crypto elkaar aan telkens er een nieuwe crash is om te HODLen, en vooral niet te panikeren.

velishchuk1 / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]