Verdiende MrBeast 10 miljoen dollar met crypto pump en dump?

Last Updated on 16 oktober 2024 by CryptoTips.eu

MrBeast, ofwel James Stephen ‘Jimmy’ Donaldson, heeft niet echt een fantastisch 2024 achter de rug. Eerst waren er de klachten over zijn Beast Games en nu wordt hij online beschuldigd van verschillende crypto pump en dump schemes die hem een goede 10 miljoen dollar hebben opgebracht. Zit er waarheid achter het verhaal of is het een zoveelste samenzweringstheorie. We leggen het even uit.

Advertentie.

Annus horribilis

Voor wie hem niet kent, de Amerikaanse YouTuber en influencer Mr Beast, echte naam James Stephen ‘Jimmy’ Donaldson, is een gigant op sociale media. Hij heeft 320 miljoen volgers op YouTube, meer dan 100 miljoen op TikTok en 60 miljoen op Instagram. We kunnen nog even doorgaan maar u begrijpt, de man is een begrip.

Hij werd beroemd tussen 2017 en 2020, en wereldberoemd sinds de Covid-19 pandemie van 2020, toen zijn online content steeds vaker viraal ging.

Dit jaar is echter zijn ‘annus horribilis’ tot nu toe. Er werden verschillende aanklachten tegen de man begonnen, verschillende vrouwelijke medewerkers en contestanten aan zijn zogenaamde ‘Beast Games’ begonnen een class action lawsuit tegen zijn bedrijf en Amazon (die de serie filmde) en één van zijn collega-presentatoren in de videos op zijn YouTube kanaal werd beschuldigd van aanranding van minderjarigen.

U begrijpt dat MrBeast waarschijnlijk niet kan wachten tot het nieuwjaar is en dit verschrikkelijke jaar tot een einde komt.

Pump en dump

Echter, sinds het begin van deze week komt daar de aanklacht van crypto pump en dump bij. Dat zit namelijk zo. Een twitter account met slechts 2,000 volgers genaamd SomaXBT beweerde vorige week dat MrBeast verschillende kleine altcoins had aangekocht aan een ultralage prijs, die daarna had gepromoot op verschillende mediakanalen om daarna op de top uit te cashen.

Volgens SomaXBT investeerde MrBeast 100,000 dollar in verschillende kleinere tokens en ging er uiteindelijk vandoor met 10 miljoen dollar. Een klassieke pump en dump dus, indien het waar zou blijken.

Het verhaal ging al snel viraal en werd door verschillende influencers opgepikt. Aangezien MrBeast een erg grote naam is hopen zij door die ‘mention’ natuurlijk ook op extra clicks.

Op dit ogenblik kan de crypto wallet in kwestie aan MrBeast worden gelinkt maar is er geen bewijs dat hijzelf de trades uitvoerde. Er is nog geen officiële reactie van MrBeast zelf.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]