Terwijl Bitcoin en Ethereum stijgen, blijven NFTs crashen

Last Updated on 20 juli 2022 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

In de VS zijn er een paar economische cijfers die van belang zullen zijn later deze maand. In Europa is er later deze week een ECB vergadering op donderdag.

Terwijl de cryptomarkt wacht tot de impact van deze economische cijfers zich vertaalt in prijzen voor Bitcoin, Ethereum en andere valuta, is er één markt binnen crypto die blijft crashen, namelijk die van NFT’s.

Advertentie.

BBP en rentetarieven

BBP gegevens (bruto binnenlands product) die erop zouden kunnen wijzen dat de Amerikaanse economie in een recessie verkeert (twee opeenvolgende kwartalen met negatieve groei) zullen op 28 juli worden getoond.

Een renteverhoging van 75 basispunten zou op 27 juli door de Federal Reserve bekend kunnen worden. De Europese Centrale Bank zal later deze week waarschijnlijk aangeven of ze de rente op dezelfde manier zullen verhogen als de VS. Met zoveel economische gegevens die naar buiten komen, zijn de markten zenuwachtig.

Voor NFT’s maakt het echter niets meer uit. De markt voor non-fungible tokens (ooit het meest stylish ding ter wereld toen een Eminem rap met Pete Davidson erover te zien was op Saturday Night Live), verdampt snel.

YouTube video

Tussen mei en juni 2022 is het NFT handelsvolume met 75% verminderd, van $4 miljard naar $1 miljard. Euforie maakte plaats voor wanhoop.

Non-fungible tokens (NFT’s) stuitten vanaf het voorjaar van 2021 op ongekend enthousiasme. NFT kunstenaar Beeple verkocht een werk voor $69 miljoen en daarna ging het maar door tot eind 2021.

Tijdens deze periode zagen verschillende collecties NFT’s die maanden of zelfs jaren eerder waren uitgebracht hun prijzen exploderen. Het NFT ecosysteem piekte in januari 2022 met een recordvolume van $16 miljard. Sinds deze piek in januari is het volume geregistreerd door het NFT ecosysteem op Ethereum echter blijven dalen.

Ethereum heeft sindsdien een rebound rally gezien, NFT’s niet. Het zal interessant zijn om te zien of ze kunnen herstellen zoals Bitcoin en Ethereum dat doen.