Nieuwe parabolische Moo Deng memecoin wordt wereldnieuws

Last Updated on 29 september 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin heeft een heel goede maand september achter de rug (tot nu toe) en behalve als we in de volgende 24 uur een erg spectaculaire crash zouden zien, sluit de grootste cryptocurrency de maand waarschijnlijk af met één van zijn beste resultaten voor de maand ooit.

Echter, in vergelijking met de vele memecoins op sites zoals CoinMarketCap, verbleekt die winst. Bekende memecoins zoals Pepe, Dogwifhat en Shiba Inu stegen met meer dan 20% de afgelopen maand.

YouTube video

Toch verbleekt ook dat met het parabolische resultaat van ‘Moo Deng’ de cryptocoin met de afbeelding van de internetsensatie van september met dezelfde naam, een dwergnijlpaard uit Azië dat ondertussen overal wereldnieuws is.

YouTube video

Advertentie.

Thailand

Ongeveer twee en een halve maand geleden werd in een zoo in Thailand een dwergnijlpaard geboren, genaamd Moo Deng. Niks uitzonderlijk natuurlijk, ware het niet dat de zoo een erg goede marketingdirecteur heeft.

Die zette foto’s en enkele video’s van het dier op Instagram en dat ging meteen viraal. In tijden van oorlog en slechte Aziatische beursresultaten (tenminste in het begin van de maand) is zo’n verhaal de ideale afleiding natuurlijk.

YouTube video

Tienduizenden Aziaten bezoeken de zoo dagelijks en de naam is een ware internetsensatie.

Moo Deng is wereldnieuws en ook haar eigen memecoin werd ondertussen gecreëerd. Ook dat werd een enorm succes want al wie vorige week instapte haalde een winst van om en bij de 500%. Op vrijdag kreeg de memecoin een eigen artikel op CNN, één van de grootste nieuwsplatforms ter wereld. Dit weekend is ie een hoofdpunt op zowat alle Amerikaanse journaals.

Let zoals steeds op met memecoins want deze kunnen erg volatiel zijn natuurlijk. Een crash komt er altijd, al weet niemand op welk moment.

Eerder dit jaar haalden memecoins zoals Dogwifhat, Shiba Inu en Bonk winsten van meer dan 50 tot zelfs 100 procent per dag toen Bitcoin het goed deed in de maanden februari en maart. Tijdens de zomer crashten de meesten echter. Deze keer zijn velen onder hen terug in het nieuws, en ze hebben een nieuwe collega met ‘Moo Deng’.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]