Mount Gox klanten worden (eindelijk) terugbetaald, Bitcoin daalt

Last Updated on 27 december 2023 by CryptoTips.eu

Er is hoop voor al wie een klantenrekening had bij één of ander platform dat ooit gehackt is of failliet gegaan. We hadden er het in het kerstweekend al over toen we jullie informeerden dat Wall Street de schulden van FTX aan het overkopen was. Nu blijkt dat ook de erg vroege Bitcoin investeerders, de klanten van het legendarische Mount Gox, terugbetaald worden na de hack van, is al effe geleden, 2014.

Klanten verloren toen zo’n 850,000 Bitcoins, die tegen de koers van vandaag dus een goede 35 à 36 miljard dollar waard zouden zijn.

Advertentie.

Reddit

Voor wie het legendarische verhaal van Mt Gox niet kent, vat ik dit het liefst zo samen: als de wereld van crypto de bijbel zou zijn, dan is Mt. Gox het scheppingsverhaal of Genesis. Het was het eerste grote gebeurtenis in de wereld van crypto, op de creatie van Bitcoin na dan.

Mt. Gox (ofwel Mount Gox) was de eerste grote crypto exchange die het vanaf 2011 toeliet om Bitcoin te verhandelen. De exchange was gevestigd in Tokio en verhandelde tijdens het hoogtepunt bijna 70% van alle Bitcoin die op dat moment in circulatie was.

Het platform werd in 2014 gehackt en wie een klantenaccount had kon sindsdien een claim indienen die behandeld zou worden door de rechtbanken in Japan. Die namen hun tijd en hebben nu, bijna tien jaar na de hack dus, beslist om tot uitbetaling over te gaan van een deel van de fondsen (de Bitcoins die teruggevonden zijn dus).

Op het Reddit subforum voor de Mt Gox schuldeisers werd het nieuws gisteren feestelijk onthaald. Verschillende voormalige klanten bevestigden dat ze geld hadden ontvangen in Japanse Yen via het PayPal platform. Betaling in Bitcoin volgt nadien.

Bitcoin

Hoopvol voor al wie nog een schuldenclaim bij FTX, Celsius of BlockFi heeft dus. Al mag je wel hopen dat je daar geen tien jaar op moet wachten.

Toen het nieuws bekend raakte, daalde de prijs van Bitcoin aangezien er waarschijnlijk enkele miljarden worden uitbetaald. Ik verwacht wel dat whales zullen opkopen vanaf het moment dat bepaalde steunniveaus worden aangetikt.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin weer verhandeld voor $43,000.

Primakov / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]