Bitcoin kopen met PayPal als betaalmethode

Er zijn een aantal methodes om Bitcoins te kopen via PayPal. Helaas is het vaak niet mogelijk om tegen een lage fee Bitcoins te kopen via PayPal. Klik op de methode die jou het meest aanspreek om direct ernaartoe te navigeren.

Aanbieder Omschrijving
Bitcoin kopen met PayPal en handelen op de beurs
Bezoek Plus500
TIP: Als je graag PayPal wilt gebruiken om te handelen in cryptocurrency, zoals Bitcoin. Dan kun je de CFD service Plus500 overwegen. Het is daar namelijk mogelijk om je rekening te voorzien van fondsen met PayPal.
Bitcoin kopen met PayPal en handelen op de beurs bij eToro
Bezoek eToro
TIP: eToro is ook een betrouwbare aanbieder als je graag PayPal wilt gebruiken om te handelen in cryptocurrency. Dan kun je de CFD service eToro overwegen. Het is daar namelijk mogelijk om je rekening te voorzien van fondsen met PayPal.

Methode 1: Bitcoins kopen met PayPal via Bitpanda (indirect, medium fee)
Methode 2: Bitcoins kopen met PayPal via VirWoX (indirect, lage fee)
Methode 3: Bitcoins kopen met PayPal via PayBis (direct, hoge fee)

Methode 1: Bitcoins kopen met PayPal via Bitpanda (indirect, medium fee)

Dit is ons ogen de makkelijkste methode en heeft een relatief lage fee. Houd er wel rekening mee dat deze methode meer tijd kost dan dat je normaal gewend bent met iDEAL en dat de stappen goed uitgevoerd moeten worden. Bitpanda is een broker waar je Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Dash kunt kopen met veel verschillende betaalmethodes. Helaas zit PayPal niet tussen deze betaalmethodes, maar kunnen wij wel door middel van een omzeiling via PayPal een aankoop bij Bitpanda verrichten.

  1. Registreer een account bij Bitpanda.com
  2. Voer vervolgens de verificaties uit voor het bedrag dat jij van plan bent Bitcoins of andere coins te kopen. Het is mogelijk om alleen je mobiele nummer te verifiëren.

Bij Bitpanda is het mogelijk om met Amazon giftcards cryptocurrency te kopen. Je kunt dus door middel van tegoedkaarten je aankoop voltooien. Deze Amazon kaarten worden verkocht door verschillende Nederlandse partijen waar je met PayPal kunt betalen. Let op het moet een Duitse Amazon giftcard zijn!

  1. Koop een Duitse Amazon giftcard bij bijvoorbeeld GameCardsDirect of igiftcards.nl en reken deze af met PayPal. Dit is de enige fee die je bij deze methode betaalt.
  2. Kies bij Bitpanda voor Buy
  3. Kies vervolgens de cryptocurrency die je wilt aankopen
  4. Kies voor Redeem Voucher en voer vervolgens je Amazon gegevens in

Deze betaalmethode is volledig gratis via Bitpanda en duurt ongeveer 10 tot 30 minuten voordat het voltooid is (3 blockchain bevestigingen). Let er wel goed op dat het tegoed in euro’s moet zijn en dat alleen de Duitse giftcards werken.

Methode 2: Bitcoins kopen met PayPal via VirWoX (indirect, lage fee)

Het is niet de snelste manier om Bitcoins te kopen via PayPal, maar wel de methode met de laagste fee en de meeste Bitcoin per euro. Je betaalt ongeveer 9% aan fee en hiermee is VirWoX de goedkoopste manier om je PayPal geld om te zetten in Euro’s. Je koopt niet direct BTC, maar koopt eerst Linden$ (SLL) en zet deze vervolgens om naar BTC. Zie de vijf stappen hieronder hoe je dit eenvoudig kunt doen.

Stap 1: Registreer een account op VirWoX.com

Registratie is zeer eenvoudig en dit doe je door naar www.virwox.com te surfen en een account aan te maken. Laat je niet ontmoedigen door de uiterlijk van deze website. Dit is een betrouwbare handelsplatform met vele klanten en een bekende manier om PayPal geld om te zetten naar Bitcoin. Vele mensen gingen je voor.

Wijzig na het aanmaken van je account het wachtwoord dat je via een e-mailbericht hebt ontvangen. Wij raden ook aan om tweestaps authenticatie aan te zetten.

Stap 2: Stort PayPal geld in je VirWoX account

Klik in het linker menuoverzicht op Deposit om geld te storten in je VirWoX account. Scroll iets naar beneden naar het kopje “PayPal Express Checkout” en geef aan hoeveel geld je wilt storten. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar het PayPal inlogscherm om je storting te bevestigen.

Stap 2: Geld storten met PayPal in je VirWox account

Stap 3: Koop Linden$ (SLL) met het geld in je account

Afhankelijk van het geld op je PayPal account zul je het gekozen bedrag in euro’s of in dollars in het VirWox portaal zien. Het is nu de bedoeling dat je voor dit bedrag Linden$ (SLL) koopt. Als je euro’s gestort hebt kies je voor EUR/SLL en als je dollars gestort hebt kies je voor USD/SLL in het linker menu. Geef het bedrag op voor hoeveel euro/dollar je aan Linden$ wilt kopen in het overzicht Exchange EUR to SLL of Exchange USD to SLL. Bevestig de order door op Place Order te klikken.

SLL kopen met PayPal

Stap 4: Koop Bitcoins met het aangekochte SLL

Je ziet nu in het balansoverzicht aan de linkerkant hoeveel SLL je kunt besteden om Bitcoins te kopen. Klik in het menuoverzicht aan de linkerkant op Exchange SLL to BTC en geef aan hoeveel SLL je wilt omzetten in BTC. Bevestig je order door op Place Order te klikken.

SLL omzetten naar Bitcoin

Stap 5: Neem de omgezette Bitcoins op en stuur deze naar je wallet

Klik in het menuoverzicht aan de linkerkant op Withdraw en geef het aantal Bitcoin op en je bitcoinadres. Klik op request Withdrawal om je aanvraag te bevestigen. Het versturen van de Bitcoins duurt ongeveer 1 á 2 uur.

Methode 3: Bitcoins kopen met PayPal via PayBis (direct, hoge fee)

Bezoek de website PayBis.com en zet eenvoudig je PayPal geld om in Bitcoins. Je betaalt hier een hoge fee voor van 12% aan PayBis en daarnaast wordt er ook nog eens 4% PayPal fee gerekend.

Helaas zijn Nederlandse bedrijven niet zo happig op betaling met PayPal en ondersteunen zij dit niet (meer). In het verleden was deze optie er wel alleen heeft betaling met PayPal een grotere risico voor de ondernemer dan voor de consument. De consument kan namelijk gebruik maken van een aantal regelingen en verzekeringen, waardoor de ondernemer in sommige gevallen geen poot meer heeft om op te staan.