Memestocks en memecoins zijn opnieuw wereldnieuws

Last Updated on 17 mei 2024 by CryptoTips.eu

Nadat eerder deze week ‘Roaring Kitty’ opeens weer plaatsnam aan zijn Twitter (nu X) account, ging de prijs van het GameStop aandeel spectaculair de hoogte in. In het zog van dit ultieme ‘memestock’ volgden daarna ook de memecoins, met grote sprongen voorwaarts voor Dogecoin en Pepe op diezelfde dag.

Memestocks en memecoins zijn opeens weer wereldnieuws, net als in 2021. Vraag is of ze allemaal even hoog zullen gaan. Klassieke media is alvast heel erg bang.

Advertentie.

Keith Gill

De terugkeer van Keith Gill (ofwel Roaring Kitty), op X eerder deze week, ging gepaard met een ongelooflijke rally voor zijn favoriete aandeel GameStop. Het is de eerste maal sinds zijn terugkeer op X dat hij een bedrijf bij naam noemt.

Gill was de man die in 2021 de GameStop short squeeze vorm gaf en de theorie ervoor had ontwikkeld.

Ter herinnering: in 2021 hadden enkele investeringsfondsen druk ingezet op een daling van de prijs van GameStop via ‘shorts’. Gill was erachter gekomen dat als genoeg mensen het aandeel zouden kopen, de shortsellers verplicht zouden zijn hun posities te coveren. Een ‘Short Squeeze’ heet dat dan.

Een groep beleggers op Reddit, die met elkaar communiceerden via memes op het WallStreetBets forum, zag de theorie van Gill en volgde hem. GameStop steeg met honderden procenten per dag. De belegingsfondsen van Wall Street verloren miljarden.

De short squeeze van GameStop uit 2021 was legendarisch en gebeurde net voor de bullrun van Dogecoin (van 6 cent to 75 cent).

Dogecoin en Pepe

Mede daarom zagen we deze week sterke stijgingen van memecoins zoals Dogecoin en Pepe.

Klassieke media zijn echter niet echt opgezet met de vernieuwde aandacht voor memestocks en memecoins en hopen dat het verhaal snel dooft. Reuters, de Financial Times en de Wall Street Journal schreven allen over GameStop, AMC en Dogecoin deze week. Volgens CNN kan dit het begin van zijn ‘meme mania 2.0’.

De koers van Gamestop daalde gisteravond alweer 30% natuurlijk, dus misschien is CNN iets te snel.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]