Skip to content

2 Comments

  1. Wolfgang van Iersel
    18 februari 2021 @ 11:47

    “Omdat het spaargeld van de mensen werd weggevaagd, was het voor extreemrechts gemakkelijker om verkiezingen te winnen, gezien de groeiende onvrede. Zimbabwe en Venezuela hebben de afgelopen decennia vergelijkbare oplossingen geprobeerd, zonder resultaat.”

    Extreemrechts? Het waren de socialisten die de macht grepen met alle gevolgen van dien. Treffend omdat ook in Venezuela de socialisten alles compleet kapot maken met hun destructieve beleid. Ook het vroegere Oostblok had dezelfde problemen, het zijn steeds socialistische regimes die overal een puinbak van maken. Dus graag feitelijke juistheden verspreiden.

    Reply

  2. Jeroen Kok
    18 februari 2021 @ 19:28

    De Weimar regering werd gevormd door de Social Democratic Party of Germany (SPD), de Independent Social Democratic Party of Germany (USPD), de Majority Social Democratic Party of Germany (MSPD), de Old Social Democratic Party of Germany (ASPD) en de Socialist Workers’ Party of Germany (SAPD).

    De NSDAP (nationalist socialist german workers party) greep inderdaad de macht door verkiezing na verkiezing te winnen. Alhoewel deze partij een naam koos die het woord ‘socialist’ in zich had, was zij extreem-rechts en wordt zij in de geschiedenisboeken ook zo bestempeld.

    In Zimbabwe en Venezuela werden gelijkaardige oplossingen gebruikt duidt op het gebruik maken van het devalueren van munten, maar als u vraagt.. In Zimbabwe was het de ZANU-PF van Mugabe, die inderdaad als eerder links kan gezien worden. In Venezuela waren het de socialisten, maar ik begrijp uw punt.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *