Hoe reageert Solana op Sam’s veroordeling? Nieuwe rally of dumpen?

Last Updated on 5 december 2023 by CryptoTips.eu

Wat doet de koers van Solana nu Sam Bankman-Fried veroordeelt is? Wordt het een nieuwe rally (de koers ging reeds een goede 400% hoger dit jaar) of wordt de munt opnieuw gedumpt. We bespreken pro- en contra.

Advertentie.

Ethereum killer

Samen met Cardano werd Solana lange tijd gezien als de enige mogelijke ‘Ethereum-killer’. Hiermee bedoelen we crypto-projecten die zichzelf kunnen ontwikkelen en verbeteren om met Ethereum te concurreren. Bitcoin kan zichzelf niet aanpassen aangezien niemand weet wie of waar Satoshi Nakamoto is. Ethereum kan dat wel dankzij Vitalik Buterin en zijn team.

En dus wordt Ethereum gezien als een meer moderne cryptomunt, die enorm populair werd bij institutionele investeerders. Samen met Ethereum kwam er ook Cardano en Solana, beiden projecten die de concurrentie met Vitalik’s team konden aangaan.

Solana werd in 2020 en 2021 zo populair dat de grootste investeerder erin Sam Bankman-Fried werd, de oprichter van het toen nog erg populaire platform FTX. Zowel FTX als Alameda (zijn investeringsbedrijf dat werd gerund door zijn ex, Caroline Ellison) kochten honderden miljoenen aan Solana-cryptomunten. Toen FTX in November 2022 bankroet ging, stortte ook de prijs van Solana in.

Arthur Hayes

Maar, in het begin van dit jaar bleek dat tussen de fondsen die het faillissementsteam van FTX had gerecupereerd, ook nog de honderden miljoenen aan Solana aanwezig waren. Niks verloren dus. Solana begon in 2023 aan een klim hoger, net als Bitcoin.

Toen bleek dat Sam waarschijnlijk veroordeeld zou worden deze week, ging Solana door het dak. Nu de ‘schuldig’ uitspraak er is, zagen we een kleine terugval.

Zelfs de bekende crypto-savant Arthur Hayes (oprichter van BitMEX) gaf deze week toe dat ie Solana aankocht, waarschijnlijk op het hoogtepunt van een tijdelijke top.

Hoe moet het nu verder voor Solana? Veel zal afhangen van hoe de fondsen van FTX verdeeld zullen worden, maar het is duidelijk dat het project op zich nog steeds erg goed werkt. Als Wall Street een Bitcoin ETF goedkeurt later dit jaar, mag je volgens mij een nieuwe Solana rally verwachten.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]