Gary Gensler en Blackbrock brachten een nieuwe cryptorally op gang

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

Bitcoin heeft zich sinds zijn ontstaan steeds opgesteld als een soort van anti-overheidsgeld, een revolutie tegen de klassieke financiële wereld. Toch is het die klassieke financiële wereld van Wall Street die ook in 2023 een nieuwe cryptorally op gang lijkt te trekken.

Advertentie.

Grayscale

Ook als is de bekendste naam van alle bedrijven die ondertussen een Bitcoin ETF aanvraag hebben ingediend die van Blackrock, toch is het waarschijnlijk door een actie van Grayscale dat Gary Gensler, de baas van de Amerikaanse beurswaakhond SEC, overstag zal gaan en een ETF voor crypto zal goedkeuren binnenkort. Als we analisten van Bloomberg mogen geloven, is er ondertussen al een 90% kans dat dit tegen eind januari 2024 gebeurd.

In augustus oordeelde een hof van beroep dat de SEC willekeurig de aanvraag van Grayscale voor een eigen ETF had afgewezen, die veel van dezelfde markttoezicht- en veiligheidsprotocollen zou hebben gebruikt als andere fondsen. Gensler besliste vorige maand dat hij niet in beroep zou gaan tegen de beslissing, waardoor een Bitcoin ETF in de toekomstige weken of maanden vrijwel verzekerd is.

Memecoin hype

Vorige week was een enkele bitcoin opnieuw $38.000 waard, en nu al lijken we klaar om weer naar de hoogste niveaus 2021 te gaan. Of de Bitcoin koers inderdaad $50,000 haalt voor het einde van het jaar is een open vraag, maar wat belangrijker zal zijn is of de scams en hypes die we de vorige rallys hebben meegemaakt zich opnieuw zullen aandienen.

Is crypto klaar voor klassieke Wall Street beleggers, dan dienen we neen te zeggen aan de ICO hype van 2017-2018, de memecoin-hype van 2020 en al die NFTs van vorig jaar. Ook mogen we geen Do Kwon of Sam Bankman-Fried persoonlijkheden meer toelaten die nadien de boel belazeren.

Of dat ook gebeurd en we ondertussen de laatste hack of rug pull gezien hebben lijkt weinig waarschijnlijk. Maar dat het allemaal erg leuk wordt, daar mag je zeker van zijn. Laat die eindejaarsrally maar komen. Of is ie misschien al bezig?


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]