Donald Trump’s NFT collectie uitverkocht binnen 12 uur, prijs stijgt

Last Updated on 5 december 2023 by CryptoTips.eu

Ook al is hij misschien niet meer de populairste politicus, voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft nog maar eens aangetoond dat hij een goed verkoper is. De NFT collectie met 45,000 afbeeldingen van Trump als superheld, brandweerman en dergelijke, geraakte op het grootste NFT platform ter wereld, Openseauitverkocht in 12 uur. De prijs van de meeste NFTs is door de snelheid van de verkoop ondertussen gestegen.

Advertentie.

Kerstmiscadeau

De Amerikaanse media was niet mals voor hun voormalige president toen die enkele dagen geleden, via zijn eigen netwerk Truth Social, aankondigde dat hij duizenden NFTs zou verkopen met afbeeldingen van zichzelf, voor $99 elk. Trump beweerde dat het een goed kerstcadeau zou zijn voor zijn fans.

Hij zei dat de non-fungible tokens (NFTs) net als baseballkaartjes waren, maar hopelijk heel wat leuker om te verzamelen.

Rolling Stone noemde het cringe, De Washington Post, de krant die eigendom is van Amazon oprichter Jeff Bezos, beweerde dat het zeker geen kunst was.

Een dag later zijn alle 45,000 NFTs aangeboden via de website van Opensea uitverkocht en zijn de prijzen van de meeste afbeeldingen gestegen in waarde, sommigen zelfs verdubbeld.

Een van de meest gewilde NFTs van de 45e president, waar Trump voor het vrijheidsbeeld staat, is ondertussen in prijs gestegen tot een goede 20 Ethereum, ofwel $24,000. Wie die kaart kocht maakte een heel mooie winst in enkele dagen.

rogistok / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]