Donald Trump heeft half miljoen aan crypto, en het is geen Bitcoin

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

De voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump blijkt volgens één van de vele gerechtelijke aanklachten tegen hem ondertussen al bijna een half miljoen aan crypto verzameld te hebben. Interessant genoeg is het geen Bitcoin maar wel Ether. Waarschijnlijk heeft hij dit verdiend via de verkoop van zijn NFTs vorig jaar. Ook zijn vrouw Melania Trump verdiende reeds goed met de verkoop van NFTs.

Advertentie.

Geen fan

Doordat Donald Trump alweer kandidaat is voor de presidentsverkiezingen van 2024 en hij ook word aangeklaagd in verschillende rechtszaken, dient de man zijn financiën te tonen aan de Amerikaanse autoriteiten. Interessant genoeg is te zien dat Trump ondertussen een Ethereum wallet bezit. De waarde ervan is onduidelijk maar wordt geschat op $250k tot $500k.

Voor een miljardair als Trump is dit natuurlijk een peulschil, maar het is wel opvallend aangezien hij in het verleden erg kritisch uitliet over crypto en Bitcoin.

Zo vertelde hij in 2020 tijdens een interview bij Fox Business nog dat:

Bitcoin lijkt gewoon oplichterij. Ik vind Bitcoin niet leuk omdat het een andere valuta is die concurreert met de dollar. Ik wil dat de dollar de valuta van de wereld blijft; dat is wat ik altijd heb gezegd. 

Analisten beweren dat Trump’s crypto er komt door de verkoop van zijn NFT collectie in December 2022. Deze werd door de globale media als belachelijk beschouwd, maar de voormalige president wist wel snel alle NFTs in zijn collectie uit te verkopen.

Ook zijn echtgenote Melania Trump bezit ondertussen crypto, ook door de verkoop van een NFT collectie. Zij had veel minder items in de aanbieding, maar zette de prijs wel veel hoger. Het is echter onduidelijk wat de financiële positie van Melania is aangezien zij geen presidentskandidate is en dus haar gegevens niet moet vrijgeven.

JEGAS_RA / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]