Crypto verwachtingen voor 2024?

Last Updated on 16 december 2023 by CryptoTips.eu

Na een (waarschijnlijk) heel goed jaar 2023, kijken cryptofans nu al uit naar 2024. Met een Bitcoin ETF fund en een volgende halving denken velen nu al dat volgend jaar gewoon een repeat van 2023 zal worden. Hier is wat wij verwachten.

Advertentie.

Halving en goud

Waarschijnlijk gebeurd de volgende Bitcoin halving in april of mei 2024. Gezien de hoge prijs van Bitcoin op dit ogenblik, en ervan uitgaand dat die tijdens de lente van 2024 ook zo blijft, zal daar heel veel persattentie bij komen kijken.

Normaal gezien legt dit dan de klemtoon op de eindigheid van Bitcoin, waardoor meer nieuwe investeerders kunnen worden overtuigd van het nu ervan.

Analisten denken dat een diversificatie tussen goud en Bitcoin een mogelijkheid is, waardoor er dus opnieuw meer geld naar crypto zou vloeien.

Klinkt vrij positief dus.

Kritiek

Charlie Munger mag dan wel overleden zijn, toch zijn er nog steeds genoeg mensen die crypto geen goed idee vinden. Door de bull run van 2017-2018, die van 2020-2021 en ook die van 2023 wordt het natuurlijk steeds moeilijker voor hen allen om jongeren te overtuigen, maar ik verwacht niet dat Janet Yellen (Amerikaanse minister van financiën) of Christine Lagarde (Hoofd van de ECB) opeens erg positief naar crypto zullen kijken.

Kritiek zal blijven, en hoe hoger crypto en Bitcoin gaan, hoe harder men zal roepen.

Azië, Europa en de Verenigde Staten

MiCA komt eraan. De Europese regelgeving voor crypto zal worden opgestart in 2025. Verwacht wordt dat dit crypto adoptie kan versnellen in de EU.

In Azië zullen de hordes jongeren in vooral Zuid-Korea en Japan het mogelijk blijven maken voor memecoins (denk aan Pepe, Shiba Inu, Dogecoin en Bonk) om explosief te stijgen en te dalen op slechts enkele uren of dagen. Let op voor volatiliteit.

In de Verenigde Staten mag je verwachten dat crypto een rol zal spelen tijdens de presidentsverkiezingen, zeker als Bitcoin tegen november 2024 bijvoorbeeld een nieuwe All-Time-High zal neerzetten.

We kijken nu al uit naar 2024.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]