BlackRock’s Bitcoin ETF is meest succesvolle marktintroductie van afgelopen 30 jaar

Last Updated on 17 februari 2024 by CryptoTips.eu

BlackRock, het grootste investeringsfonds ter wereld, ziet steeds meer geld instromen voor IBIT (ofwel iShares Bitcoin ETF), hun Bitcoin Exchange Traded Fund dat ze ongeveer een maand geleden lanceerden. Het fonds kocht ondertussen al 115,000 Bitcoins aan, voor een waarde van ongeveer 6 miljard dollar.

Wij dachten dat hun reclame voor IBIT erg saai was, maar boomers zien dat duidelijk anders en investeren massaal. IBIT is ondertussen de meest succesvolle EFT lancering voor BlackRock van de laatste 30 jaar. Amerikanen zijn duidelijk overtuigd.

Dat belooft voor een Ether ETF later dit jaar.

Advertentie.

Bloomberg

Het was een Tweet van analist Eric Balchunas van Bloomberg die de bal aan het rollen bracht. Hij noteerde op 8 februari reeds dat de lancering van zowel Fidelity als BlackRock’s Bitcoin ETF tot de meest succesvolle marktintroducties van de laatste 30 jaar behoren.

Na minder dan een maand had BlackRock al zoveel aanvragen dat het voor $4 miljard dollar aan Bitcoin had ingekocht. Ondertussen staat de teller al op $6 miljard.

Sell the news

Nadat op 10 januari van dit jaar de lancering van een Bitcoin ETF officieel werd goedgekeurd volgde er een soort van ‘sell the news’ (buy the rumor, sell the news) daling van een goede 20%.

Nadat Bitcoin steun vond op het niveau van $38,500 ging het snel terug omhoog. Deze week zagen we opnieuw het niveau van $50,000 voor de eerste keer in twee jaar. Met ook nog de halving in het vooruitzicht is het positivisme over crypto daarom volledig terug.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]