Black Swan auteur (Taleb) plotseling bearish over Bitcoin en crypto


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Nassim Nicholas Taleb is een auteur die door velen in de cryptomarkt wordt gewaardeerd. Scott Melker, die twittert onder de naam Wolf of All Streets, kreeg vorige week ruzie met Taleb over het feit dat Coinbase topmannen hun aandelen mogelijk gedumpt hebben.

Taleb, wiens meesterwerk Black Swan een must read is voor iedereen die wil investeren of handelen, is de afgelopen maanden volledig anti crypto geworden en zei vorige week zelfs op CNBC dat het een Ponzi Scheme is.

Hij zei:

Als je een bescherming tegen inflatie wilt, koop dan een stuk land en laat er – ik weet het niet – olijven op groeien. Je krijgt olijfolie als de prijs instort. Met Bitcoin is er geen verband.

Voor iemand die zijn volgers twee jaar geleden adviseerde om crypto te kopen, is dat een behoorlijke ommekeer.

Advertentie.

De Bitcoin standaard

Taleb was vroeger zo’n fan van Bitcoin dat hij ermee instemde een voorwoord te schrijven voor The Bitcoin Standard, het boek geschreven door Saifedean Ammous waarin de noodzaak van Bitcoin als valuta wordt uitgelegd.

YouTube video

Destijds beweerde hij dat Bitcoin een uitstekend idee was en legde hij zijn volgers uit dat de bekendste cryptocurrency een krachtig instrument was. Het voorwoord zelf verscheen echter nooit in enige versie van Saifedeans boeken, omdat de twee mannen het niet met elkaar eens waren.

Sinds die tijd heeft Taleb zijn mening over Bitcoin en crypto helemaal veranderd en vertelt hij zijn volgers dat hij sinds februari van dit jaar al zijn posities in crypto is gaan verkopen.

Ik heb mijn BTC verkocht. Waarom? Het is nooit de bedoeling dat een valuta volatieler is dan wat u ermee koopt [en] verkoopt. U kunt goederen niet prijzen in BTC.

De bekende auteur twitterde al in februari.

Saifedean Ammous beweert ondertussen dat Taleb van Bitcoin is gestapt, simpelweg om hem te irriteren. Het vreemde is dat volgens hem de ruzie tussen de twee auteurs lijkt te zijn begonnen over het eten van vlees.

Zoals de Bitcoin Standard auteur onlangs heeft uitgelegd:

Nassim Nicholas Tantrum is overgegaan van het waarderen van mijn boek naar het obsessief beledigen van mij in het openbaar zonder een keer naar mijn werk te verwijzen. Waarom? Omdat ik weigerde met hem mee te gaan om de planeet te sluiten met zijn vrienden op het WEF.

Alexas_Fotos / Depositphotos.com