Bitcoin handelsvolume bereikt all time high

Last Updated on 21 februari 2020 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

De afgelopen dagen zagen wij een sterke stijging in de Bitcoin koers. Hoewel de Bitcoin prijs (nog) geen all time high heeft bereikt, laten verschillende websites wel zien dat de Bitcoin handelsvolume een all time high heeft bereikt. Het handelsvolume bestaat uit alle Bitcoin koop- en verkooporders en is zelfs hoger dan twee jaar geleden. Als we kijken naar Coinpaprika dan was het Bitcoin handelsvolume het afgelopen 24 uur op het hoogst zo’n 33.7 miljard euro. Tijdens de all time high van 2017 was het volume ‘slechts’ 18 miljard euro. Dit is bijna een verdubbeling van het handelsvolume.

Coinmarketcap geeft andere volumes aan. Het afgelopen 24 uur was het hoogste handelsvolume ongeveer 41 miljard euro. Tijdens de all time high kwam dit niet boven de 21 miljard euro uit.

Advertentie.

Veel nep-volume door exchanges

Helaas manipuleren veel exchanges de statistieken door veel nep volume te creëren. Dit doen zij door constant munten te verhandelen op de exchange door middel van bots. Zo lijkt het volume hoger dan het in werkelijkheid is. Nep volume werd in 2017 ook al gecreëerd door exchanges, maar het is niet bekend of het nu erger is geworden.

De website Messari brengt het volume van exchanges in kaart waarvan zeker is dat zij echt volume aanleveren. Hierbij worden veel eerlijke exchanges uitgesloten, zoals Bitvavo. Messari geeft het afgelopen 24 uur een handelsvolume van 1,26 miljard euro aan.