Bitcoin boven $42,000 – FOMO periode gaat beginnen

Last Updated on 28 februari 2024 by CryptoTips.eu

FOMO is het modewoord op zowel de beurzen als in crypto deze maand december. Technologieaandelen maken het mooie weer en Bitcoin doet weer helemaal mee. We weten niet waar het eindigt deze maand, maar het voelt net als December 2017, 2020 en 2021. Vannacht ging Bitcoin heel vlot tot boven $40k en vanochtend door de $41,000. In de vroege middag doorbreekt Bitcoin de $42,000.

Na een 2022 vol crashes, schandalen en de klassieke media die crypto de schuld gaf voor zowat alles dat misging, is 2023 volledig anders. Bitcoin doorstond makkelijke de (kleine) Amerikaanse bankencrisis van de lente en steeg gestaag door tijdens de zomer.

Advertentie.

Vonnis

Sinds het vonnis van Sam Bankman-Fried hebben vooral Amerikaanse beleggers een pagina omgeslagen. Crypto-misdadigers zijn veroordeeld, dus is Bitcoin weer toegankelijk, tenminste zo lijkt Wall Street sinds de maand November te denken.

Het vooruitzicht dat inwoners van de Verenigde Staten binnenkort (als een Bitcoin en Ethereum ETF worden goedgekeurd) via hun normale bankiers kunnen investeren in Bitcoin en Ethereum, net alsof het gewone aandelen zijn, leidt duidelijk tot een nieuwe ronde van hype in cryptokringen op sociale media, en een stijging van de cryptoprijzen die daarmee gepaard gaat.

Hoewel er onder analisten een brede consensus bestaat over de waarschijnlijkheid van zo’n ETF goedkeuring, wordt het idee dat dit symbolisch zou zijn voor de volwassenheid van de sector tegengesproken door de speculatie over wat er met de prijs van Bitcoin zal gebeuren.

Crypto ‘influencers’ met honderdduizenden volgers op X (voorheen Twitter) denken aan een prijs tussen de $50k en $100k, aangezien de komst van een spot bitcoin ETF volgens hen een nieuwe vraag zal ontketenen en een stroom van vers investeringskapitaal naar Bitcoin zal leiden. Amerikanen beleggen doorgaans meer dan Europeanen en Aziaten.

Hype

Twaalf aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s wachten ondertussen al op goedkeuring van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. In Canada, Duitsland en elders bestaan ​​al spot bitcoin ETF’s, maar geen enkele van die markten hebben het aantal beleggers waarover Amerika beschikt.

De aandacht die door crypto-handelsmedia aan het onderwerp wordt besteed, benadrukt de huidige fixatie in investeringskringen. Toen een bekende X-account half oktober het valse bericht de wereld instuurde dat een ETF was goedgekeurd, steeg de prijs van Bitcoin 10% in slecht een uur tijd.

Hype is altijd een van de kernprincipes van Bitcoin geweest. Die hype neemt opnieuw FOMO vormen aan nu we de laatste maand van het jaar begonnen zijn. Ik ben zelf iets conservatiever, maar met hype weet je maar nooit. Ik verwacht zelf iets van een $45,000 als hoogste prijs dit jaar, maar wees niet verbaasd als je eind december $50k op de borden ziet staan.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]