5 redenen om in Litecoin (LTC) te investeren

Met cryptovaluta die goed op weg zijn om geadopteerd en geaccepteerd te worden, blijven vele experts en analisten ze vergelijken om de toekomstige kampioen te vinden. De crypto markt van vandaag blijft even divers als het maar kan zijn. Sommige crypto’s hebben alle eigenschappen van een goede munt, terwijl andere amper een digitale valuta te noemen zijn.

Met zoveel coins om uit te kiezen, is het begrijpelijk dat experts het moeilijk blijven hebben om de juiste te vinden. Hoe meer ze onderzoeken en leren over de verschillende munten, hoe meer ze terug blijven komen op enkele favorieten. Één van de grootste onder de favorieten is Litecoin (LTC), ook wel de cryptozilver van de cryptocurrencies genoemd. Dat is waarom wij ook besloten hebben om deze munt eens verder te onderzoeken. Bekijk hier hier vijf redenen waarom Litecoin bij de beste coins op de markt hoort en waarom het meer meer kans heeft om groot te worden tegen het einde van het jaar.

Ook investeren in Litecoin?

LTC bij Bitcoin Meester

Gemakkelijk Litecoin en 100+ andere cryptovaluta’s kopen met iDEAL. Speciaal voor beginners en Nederlandse ondersteuning.

Litecoin kopen bij Bitvavo

Litecoin en andere cryptovaluta’s kopen met iDEAL. Speciaal voor beginners en Nederlandse ondersteuning.

Litecoin traden bij Binance

Litecoin en honderden andere cryptovaluta’s traden tegen zeer lage fee. Nu met 50% korting op de fees!

Litecoin is gedecentraliseerd

Decentralisatie is één van de grootste redenen waarom cryptovaluta’s zijn. Vrijwel iedere coin op de markt beweert dat hij volledig gedecentraliseerd is, ook al is dat niet volledig waar in sommige gevallen. Als het op Litecoin aankomt is decentralisatie wel degelijk aan de orde. De uitvinden van deze munt, Charlie Lee, heeft absoluut geen controle over de Litecoin prijs of potentie. Wel laat hij regelmatig via Twitter weten wat zijn gedachtes en voorspellingen zijn. Hij heeft al zijn Litecoins verkocht en heeft hier openlijk spijt van gehad. Ondanks zijn spijt denkt hij wel dat hij een goede keuze had genomen.

Litecoin biedt een betaalkaart aan

Litecoin heeft een samenwerking met Wirex, waardoor het voor elkaar heeft gekregen om een eigen betaalkaart aan te bieden. De gebruikers kunnen de kaart gebruiken voor online koop en verkopen en in de toekomst misschien ook wel voor offline aankopen. Wirex heeft dit zelf bevestigd en zeggen zelf dat Litecoin beter geschikt is voor een betaalkaart dan Bitcoin. De website zegt dat Litecoin sneller, goedkoper en mogelijk een nieuwe favoriete betaalmethode kan worden binnenkort.

Coinbase verhoogt het bewustzijn door het op te nemen in het assortiment

We weten allemaal dat Coinbase eerder kieskeurig is wanneer het aankomt op toevoegen van nieuwe crypto’s in het assortiment. Ondanks het feit dat de exchange recent hard zijn best aan het doen is om dit te veranderen, moeten we nog steeds onthouden dat er een tijd was wanneer Litecoin één van de enige drie munten was dat aangeboden werd door deze exchange.

Dit heeft ervoor gezorgd dat vele zich zijn gaan interesseren in deze coin, waardoor de prijzen zelfs zijn gestegen. Als de munt goed genoeg is voor Coinbase om er in te vertrouwen, dan is het zeker een interessante munt voor investeerders.

Ook investeren in Litecoin?

LTC bij Bitcoin Meester

Gemakkelijk Litecoin en 100+ andere cryptovaluta’s kopen met iDEAL. Speciaal voor beginners en Nederlandse ondersteuning.

Litecoin kopen bij Bitvavo

Litecoin en andere cryptovaluta’s kopen met iDEAL. Speciaal voor beginners en Nederlandse ondersteuning.

Litecoin traden bij Binance

Litecoin en honderden andere cryptovaluta’s traden tegen zeer lage fee. Nu met 50% korting op de fees!

LTC heeft een goed netwerk

Het netwerk achter een cryptovaluta is even belangrijk als de crypto z’n prijs. Terwijl velen dit vergeten, houden de grootste investeerders dit zeker in het achterhoofd. Litecoin heeft een perfect netwerk dat meer transacties per seconde aankan dan de meerderheid van de andere crypto’s. De stijging in het aantal transacties blijft groeien, net zoals het netwerk zich blijft ontwikkelen, terwijl transactiekosten steeds lager worden.

Lagere prijsvolatiliteit

Litecoin heeft een aanzienlijke daling meegemaakt in het begin van het jaar, maar er is geen enkele crypto dat kan zeggen dat het geen grote verliezen heeft geleden in 2018. LTC heeft veel minder grote prijsschommelingen meegemaakt dan vele andere coins in de top 10.

De prijs ligt op het moment van schrijven op slechts € 50, maar we moeten in ons achterhoofd houden dat de markt al acht maanden dalende neigingen vertoond. Het is niet meer dan logisch dat ook Litecoin verlies heeft geleden, maar het heeft zich redelijk sterk gehouden in tegenstelling tot andere munten.

Natuurlijk is Litecoin niet perfect, maar het team blijft eraan werken om het continu te verbeteren. Het is een munt met een goede reputatie, een goed netwerk, goedkope transacties, en snelle transactiesnelheden. Het heeft talrijke samenwerking aangegaan en heeft bewezen een betrouwbare munt te zijn.