Skip to content
  1. Kennisbank
  2. Handelen
  3. Wat zijn OTC markten (Over The Counter handel)?

Wat zijn OTC markten (Over The Counter handel)?

Exchanges zoals Binance helpen kopers en verkopers bij elkaar te vinden en fungeren als tussenpersoon. Op een exchange wordt aangegeven voor welke prijs men een cryptovaluta wilt kopen of verkopen. Wanneer de prijs elkaar overlapt dan voert de cryptocurrency exchange de order door. Alle orders van een exchange zijn volledig inzichtelijk en kan door iedereen ingezien worden. Zo kun je zien welke orders gevuld zijn of welke orders binnenkort gevuld kunnen worden.

Verschil tussen OTC markt en de normale crypto markt

Het verschil met normal traden op een exchange en OTC is dat een OTC bestelling direct tussen twee partijen wordt uitgevoerd. Er komt hier geen tussenpersoon, zoals een exchange, aan te pas. De ene partij is over het algemeen een trading desk, een bedrijf dat zich specialiseert in het opkopen en verkopen van zoveel mogelijk cryptocurrency. En de andere partij is de investeerder. Het voordeel voor beide partijen is dat zij van te voren een vaste prijs kunnen afspreken voor iedere cryptocurrency. Omdat het hier om zeer grote hoeveelheden gaat zou dezelfde bestelling via een exchange de prijs doen laten stijgen. Door Over The Counter handel blijft de prijs op exchange hetzelfde, maar kan een grote investeerder wel cryptovaluta opkopen voor zijn portfolio.

Een Over The Counter bestelling vindt dus plaats tussen twee partijen, hierdoor kan niemand zien wie, hoeveel en wanneer cryptovaluta gekocht is. Vandaar de naam Over The Counter. De meerderheid van de handel vindt via OTC-markten plaats, zowel bij cryptovcurrency als bij normale handel.

1 Comment

  1. Rank Brain
    17 december 2021 @ 10:57

    Interessant, Ik kwam net een nieuwe project een OTC trading platform tegen die nu in een beta fase loopt.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *