Skip to content
  1. Kennisbank
  2. Wallets
  3. Wat is een hot wallet?

Wat is een hot wallet?

Een hot wallet is een cryptocurrency wallet die verbonden is met het internet. Met hot wallets is het mogelijk om snel crypto te versturen of te ontvangen. Denk hierbij aan een exchange. Daar moet het snel mogelijk zijn voor een gebruiker om crypto op te nemen of te storten. Vaak wordt met hot wallets gerefereerd naar exchanges, de meeste exchanges houden namelijk een klein percentage van alle cryptocurrency in hot wallets. Hierdoor kunnen gebruikers normaal traden, opnemen en storten, zonder lang te hoeven wachten. Bij grote hacks kan daarentegen de gehele wallet buitgemaakt worden, hij is immers verbonden met het internet.

Grote kans dat jij ook gebruikt maakt van hot wallets. Heb jij bijvoorbeeld je cryptovaluta bij een broker of een exchange staan? Dan wordt dit ook tot hot storage gerekend, omdat je via het internet toegang hebt tot je wallet. Het maakt dan niet uit dat de broker of exchange de munten vervolgens weer op een cold wallet heeft staan. Het tegenovergestelde van een hot wallet is een cold wallet.

Wat zijn de voor- en nadelen van hot wallets?

Het voordeel van hot storage is natuurlijk dat je snel bij je cryptocurrency kan. Het is ten slotte verbonden met het internet. Dat is dan ook meteen het grootste nadeel. Alles wat met het internet verbonden staat is theoretisch vatbaar voor hackers en criminelen. Daarbij staat het hoogstwaarschijnlijk op een computer die ook kwetsbaarheden kan hebben. Het is een sport voor hackers om deze kwetsbaarheden te vinden en de wallet te legen. Het gebeurt dan ook regelmatig dat een exchange getroffen wordt door een hack, waarbij de hot wallet (gedeeltelijk) gelegd wordt. In 2019 hebben de volgende hacks plaatsgevonden:

Wij raden dan ook aan om alleen cryptocurrency, waarmee je handelt te bewaren op hot wallets. In dit geval bedoelen wij daarmee brokers en exchanges waar je je cryptocurrency hebt staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *