Bitcoins omzetten naar Ripples (XRP kopen met iDEAL)

Momenteel bieden weinig Nederlandse leveranciers aan om Ripples te kopen met iDEAL tegen een lage fee. Het is uiteraard mogelijk om XRP direct te kopen bij Litebit.eu, maar dan betaal je hier een ruime fee over waardoor je minder Ripples overhoudt. Met onze handleiding kun je Ripples kopen met iDEAL tegen de huidige marktprijs en betaal je zeer lage fees. Deze handleiding kan toegepast worden met vrijwel iedere coin die (in dit geval) wordt aangeboden op Poloniex (exchange). 

Ripples kopen met iDEAL tegen een lage fee

 1. Maak een account aan bij de grootste exchange van dit moment: Poloniex
 2. Verifieer je e-mailadres en schakel altijd 2 factor authenticatie in
 3. Klik als je eenmaal ingelogd bent op Balances rechtsboven
 4. Er verschijnt een lange lijst met verschillende coins. Zoek vervolgens op Bitcoin in het zoekveld
 5. Klik op Deposit en er wordt een unieke wallet speciaal voor jou gegenereerdPoloniex: Bitcoin wallet genereren
 6. Schaf bij Bitonic of BTC Direct voldoende Bitcoins aan om het aantal Ripples te kunnen kopen dat jij graag wilt hebben. Vergelijk op beide websites welke koers het meest gunstig is op dit moment. Weet je nog niet hoeveel Bitcoin je exact nodig hebt, kijk dan bij stap 10.
 7. Na aanschaf staat het aantal bestelde Bitcoin binnen een kwartier in je Poloniex wallet en kun je deze gaan omruilen op de Poloniex exchange
 8. Klik in het Poloniex portaal op Exchange (linksboven) en klik onder tabblad BTC op XRPPoloniex: XRP market selecteren
 9. Onder het kopje Buy XRP kun je je aangekochte Bitcoins ‘traden’ voor Ripples. Deze stappen kun je uiteraard ook uitvoeren voor alle overige coins die getoond worden bij Poloniex.Poloniex: Ripples kopen selectiescherm
 10. Type bij Amount het aantal Ripples in dat je graag wilt hebben. Poloniex berekent automatisch de Bitcoin prijs voor je uit. Het is uiteraard ook mogelijk om het aantal Bitcoin in te voeren en dan rekent Poloniex het aantal Ripples uit.
 11. Klik vervolgens op Buy en Poloniex plaatst automatisch jouw buy order op de markt en binnen de kortste keren is het aantal aangegeven Ripples bijgeschreven in jouw account.

Grote voordeel van je coins kopen op een exchange zoals Poloniex is dat je coins koopt tegen de marktprijs. Bedrijven die coins resellen vragen hier vaak een hoge fee voor, waardoor je minder crypto’s krijgt voor datgene wat je betaalt. Zeker bij grote aantallen is het lucratief om deze via een exchange te doen, en je ziet zelf dat het met bovenstaande handleiding vrij weinig tijd of moeite kost. Als je geen problemen hebt met hoge fees, kleine aantallen besteld of je wilt snel je coins hebben dan is Litebit.eu wellicht een betere optie. De keuze ligt bij jou.