XRP koers stijgt verder, whales investeren en crypto feest door veroordeling SBF

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

Geruchten doen de ronde als zou Ripple Labs een regeling hebben getroffen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Normaal gezien zou een betaling van 20 miljoen genoeg zijn om de zaak tot een goed einde te brengen. XRP, de munt van Ripple Labs, is daarom aan een indrukwekkende stijging begonnen van zo’n 20% in de laatste zeven dagen. Vooral crypto whales kopen in zo blijkt.

Klassieke media bericht ondertussen was iedereen in de cryptosfeer al weet: niemand is zo blij dat SBF veroordeeld is als fans van crypto zelf.

Advertentie.

XRP

Ripple zit al jaren vast in een rechtszaak tegen de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Die lijkt in 2023 eindelijk te eindigen. Geruchten beweren dat een betaling van ‘slechts’ 20 miljoen dollar genoeg zou zijn. Het is onzeker of XRP in dat geval opnieuw naar de waarden van voor de rechtszaak klimt maar investeerders denken alvast van wel.

Vooral crypto whales lijken het zaakje wel te vertrouwen en kopen XRP in groot volume aan.

Elizabeth Holmes

Klassieke media heeft ondertussen door wat cryptofans al een tijdje wisten. Niemand is zo blij met de veroordeling van Sam Bankman-Fried als de crypto-industrie zelf. Hoe meer criminelen veroordeeld worden, hoe beter is de teneur van cryptofans. Als dat nodig is om crypto een beter aanzien te geven dan is dat maar zo.

“De crypto-industrie is vrij positief op dit moment en heeft door het vonnis een soort ‘back to business’-houding”, zegt Kurt Wuckert Jr., de belangrijkste bitcoin-historicus van CoinGeek.

Natuurlijk heeft SBF het voor de crypto-industrie als geheel moeilijker gemaakt om de geloofwaardigheid te herwinnen, aangezien de fraude waarvoor hij zal worden veroordeeld één van de grootsten in de geschiedenis van de VS is.

Wat betreft dollarbedragen zit hij op één lijn met beroemde financiële criminelen als Bernie Madoff en Elizabeth Holmes.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]