XRP gaat hoger door SEC nieuws en Coinbase opent Europees hoofdkwartier in Ierland

Last Updated on 20 oktober 2023 by CryptoTips.eu

XRP, de munt van Ripple Labs, haalde een nieuwe overwinning in de jarenlange rechtszaak tegen de SEC nadat laatstgenoemde de aanklacht tegen de leidinggevenden van Ripple Labs liet vallen.

De SEC heeft echter beloofd de zaak tegen het bedrijf voort te zetten. Het nieuws werd verwelkomd door het zogenaamde ‘XRP-army’, het legioen XRP-fans op sociale media.

Terwijl we op het FTX proces te horen krijgen hoe erg de vijandelijkheid tussen Sam Bankman-Fried en Changpeng Zhao (CEO van Binance) wel niet was in 2022, probeert Coinbase in 2023 uit Amerika te vertrekken lijkt het wel.

Her bedrijf van CEO Brian Armstrong (dat door de SEC wordt onderzocht in de Verenigde Staten) opende een nieuw Europees hoofdkwartier in Ierland, waar ook Apple en Google gevestigd zijn (dankzij het erg goede belastingsregime voor bedrijven in Dublin natuurlijk).

De XRP koers stijgt vandaag met 7,3% naar $0,51.

Advertentie.

MiCA

Armstrong regelde eerde dit jaar een licentie om in Bermuda te mogen opereren voor Coinbase, maar kiest er nu toch voor om een deel van zijn operaties over te hevelen naar de Europese Unie. Dit komt vooral omdat ze de Mica regelgeving, die de EU heeft uitgewerkt voor de cryptohandel, erg goed vinden.

Eerder dit jaar liet Coinbase in een blogpost weten dat het een spijtige zaak is dat de Verenigde Staten nog steeds geen wettelijke basis voor de handel in crypto klaar hebben, terwijl 83% van de andere G20 leden dat wel al deden.

In een persbericht zei Coinbase:

“Ierland heeft een ondersteunend politiek klimaat voor FinTech-bedrijven, evenals een wereldwijd gerespecteerde toezichthouder. We kijken ernaar uit om samen te werken met toezichthouders in Ierland, Duitsland en daarbuiten, om deze sector tot zijn volle potentieel te brengen met de komst van MiCA.”

Coinbase heeft zich reeds geregistreerd in Italië, Nederland en Spanje, en lijkt met de opening van een nieuw Europees hoofdkwartier in Ierland echt klaar om een grote cryptospeler in Europa te worden. Ze hopen dankzij één van hun Europese licenties alle 27 EU landen te mogen bedienen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]