Wat brengt de zomer voor Bitcoin? Verveling, vreugde of verdriet

Last Updated on 12 mei 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin zit sinds het behalen van een nieuw record ($74,000) half maart gevangen in een vrij brede handelsband lijkt het wel.

De grenzen van die handel liggen zo’n 25 procent onder die top ($57,000) en het niveau van $70,000 (dat we sinds enkele weken al niet meer gehaald hebben).

Wat is het vervolg? Er zijn volgens mij drie opties.

Advertentie.

Verveling

Een verderzetting van deze richtingloze fase is mogelijk. Je bent het waarschijnlijk al vergeten maar tussen april en september 2023 handelden we vijf maand tussen 25 en 30,000, totdat Blackrock aankondigde dat ze een Bitcoin ETF wilde beginnen en daarna waren alle remmen los.

Ook in 2020 schreef ik al eens over ‘boring Bitcoin’. Dit is dus zeker niet de eerste keer.

Verdriet

Volgens de bekende Nederlandse analist Michaël van de Poppe is dit de laatste accumulatiefase voor we weer hoger gaan. Hij denkt dat we eerst nog lager kunnen tot een bodem van $54,000.

Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat elke analist spreekt volgens de positie van zijn eigen portefeuille.

Vreugde

Als laatste is er nog steeds positivisme. Bitcoin heeft tot nu toe een fantastisch jaar achter de rug en er zijn nog steeds veel redenen om te denken dat we de top nog niet gezien hebben.

Ook verschillende grootbanken voorspellen een Bitcoin koers van meer dan $100,000 voor het jaar voorbij is, dus dat betekent nog zeker 60% hoger vanaf dit punt. Heel bullish allemaal.

Ook moet je er wel rekening mee houden dan Bitcoin door de miljarden dollars die Wall Street er nu heeft ingepompt sinds begin dit jaar, veel meer meebeweegt met economische data (zoals de Amerikaanse inflatiecijfers) of geopolitieke omstandigheden (zoals de oorlogen tussen Hamas en Israel maar ook die tussen Oekraïne en Rusland).

Veilige handel iedereen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]