Urenlange Coinbase storing en Roaring Kitty is helemaal terug

Last Updated on 15 mei 2024 by CryptoTips.eu

Coinbase, het grootste cryptoplatform in de Verenigde Staten, kreeg af te rekenen met heel wat slechte PR toen dinsdag hun platform crashte (gedurende vier uur) en daarna verschillende gebruikers meldden dat ze niet bij hun geld konden. Verschillende Amerikaanse influencers vergeleken de situatie direct met wat gebeurde bij FTX in 2022.

Na jaren van afwezigheid keert de legendarische analist Roaring Kitty terug op X. Velen hopen dat hij enkele aandelen of zelfs Bitcoin zal aanprijzen.

Advertentie.

Systeemcrash

Tijdens de crypto bullrun van 2020 en 2021 waren systeemcrashes bij zowel Coinbase, FTX als Binance schering en inslag. Gebruikers schreeuwden moord en brand telkens ze Bitcoin of Ether aan een nieuwe top wilden verkopen maar dat niet konden doordat de servers van grote cryptoplatformen het volume tijdens korte prijsopstoten niet aankonden.

Ook BLOX was zo in één dag van een populaire app naar de meest gehate app gedaald na meerdere storingen binnen een korte periode.

Uiteraard is het altijd handig om een alternatief achter de hand te hebben. Zo kan je door blijven handelen als een platform eruit ligt. Bitvavo biedt alle nieuwe gebruikers nu 10 euro en Bybit biedt tot wel $40 per gebruiker.

Tijdens de Aziatische handelsuren op dinsdag 14 mei kreeg Coinbase af te rekenen met een storing die door veel cryptohandelaars als verdacht en vervelend werd aangestipt. De grappen over Coinbase waren overal te vinden en sommigen vergeleken de situatie zelfs met wat er gebeurde in de laatste handelsdagen van FTX in november 2022.

Het platform van Sam Bankman-Fried ging toen volledig offline nadat het enkele dagen had gewerkt met crashes en restarts om het opnemen van klantengelden te proberen stoppen.

Aangezien Coinbase nu samenwerkt met BlackRock (voor hun Bitcoin ETF onder andere) en genoteerd staat als een Amerikaanse aandeel verwacht niemand dat het zo’n vaart loopt (ik denk persoonlijk ook dat Brian Armstrong beter te vertrouwen is dan SBF, maar wie ben ik).

GameStop

Gelukkig valt het wel op dat Roaring Kitty (de man achter de Gamestop Short Squeeze – werd vertolkt door Paul Dano in de film Dumb Money) terug is op X na jaren van afwezigheid.

Hopelijk heeft hij nog iets leuk te zeggen over Bitcoin binnenkort. Op dit ogenblik zijn het vooral memes. Wel grappig.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]