Twee altcoins deden beter dan Bitcoin in de laatste drie maanden

Last Updated on 25 februari 2024 by CryptoTips.eu

Alhoewel Bitcoin aan het einde van het eerste kwartaal één van de grote winnaar was voor investeerders, is dat na ongeveer vijf maanden dit jaar niet meer heel juist. Ook al staan we dan op winst voor het jaar (een zeer gezonde 60% winst tot nu toe), toch waren de laatste twee maanden vrij vlak voor Bitcoin.

Het hoogtepunt van het jaar ligt op ongeveer $31,000 en werd gehaald begin april. Sindsdien zit Bitcoin gevangen in een vrij brede handelsband tussen $25,000 en $30,000 en heeft het moeite om richting te kiezen.

In de laatste drie maanden ging Bitcoin een goede 12% hoger. Het is nog steeds Bitcoin season, maar toch zijn er enkele bekende altcoins die het in de laatste drie maanden beter deden dan Bitcoin. We bespreken er twee vandaag.

Advertentie.

XRP

Ripple labs is nog steeds verwikkeld in een rechtszaak tegen de SEC (die reeds twee jaar duurt), maar er komen steeds meer signalen dat de Amerikaanse beurswaakhond niet kan winnen. Als dat gebeurt verwachten velen dat XRP, op dit ogenblik nog steeds in de top tien van grootste digitale munten, opnieuw zal stijgen naar zijn niveau van voor de rechtszaak en dus een grote groeimarge heeft.

Naarmate er meer goed nieuws wordt gemeld over de rechtszaak gaat de koers van XRP dus omhoog. Een goede 22% in de laatste drie maanden ongeveer.

Render Token

De beste performance van de laatste drie maanden werd geleverd door Render Token, de kleine crypto coin die gespecialiseerd is in het voorzien van reserve computerpower om 3D visuals te laten maken door iedereen. Normaal gezien heb je voor zoiets een erg dure en snelle computer nodig, maar dankzij het Render netwerk kan je dat gewoon op het internet.

In de laatste drie maanden, en dan vooral door de aandacht voor AI-programma’s zoals ChatGPT en Dall-E, ging Render Token 76% hoger.

Chinnapong / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]