Terraform labs veroordeeld tot boete van 4.5 miljard dollar, Bitcoin daalt verder door Fed, Toncoin stijgt

Last Updated on 14 juni 2024 by CryptoTips.eu

Terraform Labs, het bedrijf dat verantwoordelijk was voor één van de grootste crypto schandalen uit het rampjaar 2022 met de teloorgang van TerraUSD en Luna, is door de Verenigde Staten veroordeeld tot het betalen van een boete van 4.5 miljard dollar.

Het is onduidelijk of het geld ook echt zal worden betaald. Do Kwon, de oprichter van Terraform labs die gevangen zit in Montenegro, dient 200 miljoen dollar te betalen.

Advertentie.

Toncoin

In de top 10 van CoinMarketCap zien we duidelijk dat enkel Toncoin de afgelopen week een goede beurt maakte. Het gerucht over een nakende IPO voor Telegram blijft de digitale munt hoger stuwen. 

De andere grote cryptomunten hadden het moeilijk nadat de Fed toegaf dit jaar maar op één verdere renteverlaging te rekenen. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $66,700.

Do Kwon

Zowel de Verenigde Staten als Zuid-Korea azen op de uitlevering van Do Kwon, de oprichter van Terraform Labs die nog steeds gevangen zit in Montenegro. Alhoewel het nog steeds onduidelijk waar hij uiteindelijk zal moeten terechtstaan, loste de Verenigde Staten alvast een eerste waarschuwing met een boete van enkele miljarden dollars.

Terraform was het bedrijf achter de TerraUSD stablecoin, die gekoppeld was aan de Amerikaanse dollar. Nadat die koppeling wegviel en de stablecoin van het bedrijf aan waarde verloor, ging het ook bergaf met Luna, de andere digitale munt van Terraform labs. Luna verloor begin 2022 99% van zijn waarde in één week tijd en begon zo een rampjaar voor crypto.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]