Teken van een tijdelijke top voor crypto? Cardi B lanceert eigen memecoin

Last Updated on 10 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Met een memecoin die de naam heeft van haar grootste hit tot nu toe (WAP, wat staat voor, wel zoekt u het maar even op), lanceerde de Amerikaanse rapster Cardi B deze week alweer een nieuwe memecoin. Die ging onmiddellijk met duizenden procenten hoger om daarna weer als een steen te vallen natuurlijk.

Ook in de maand juni was er al een periode met redelijk veel celebrities die hun eigen memecoins lanceerden. De Australische rapster Iggy Azalea lanceerde haar ‘Mother’ munt en kreeg het zelfs even aan de stok met Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum.

Is dit opnieuw het teken van een tijdelijke top of gewoon een beroemdheid die even wil cashen?

Advertentie.

Dogecoin

De historiek van celebrities en memecoins is een heel interessante in de jaren 2020.

Toen Bitcoin in 2021 steeds hoger ging, deed ook Dogecoin het erg goed. Nadat Elon Musk een fan bleek, kwam ook Snoop Dogg meedoen.

De prijs van Dogecoin crashte later dat jaar en enkele beleggers die te laat waren ingestapt spanden een proces aan tegen Elon voor slecht beleggingsadvies. Sindsdien tweet Elon veel minder over Dogecoin natuurlijk.

Begin 2023 verscheen hij wel nog in een Dogecoin T-shirt tijdens een NFL wedstrijd. Elon zat naast Rupert Murdoch (die, voor u het vraagt, nog geen eigen cryptomunt lanceerde).

Bored Apes

In januari 2022, toen alles nog heel goed ging voor Bitcoin en crypto dat jaar, kocht zanger Justin Bieber een NFT van de Bored Apes collectie voor een zo’n 1,25 miljoen dollar. Hij maakte ook reclame voor de collectie op sociale media. Velen van zijn fans deden hetzelfde en kochten vlot NFTs van die collectie aan.

De Bored Apes Yacht Club NFT collectie werden aangeprezen door beroemdheden zoals the Weeknd, Paris Hilton, Jimmy Fallon en Madonna. Toen de prijs van crypto een paar maand later begon te dalen (eerst door het Terra-Luna schandaal, later door het bankroet van FTX), stortte ook de prijzen van die NFT collectie in. Net zoals gebeurde bij de FTX beroemdheden, werden ook de Bored Apes beroemdheden gedagvaard in een rechtszaak.

Cardi

Fast forward naar juni 2024 en drie maanden nadat Bitcoin een nieuw record neerzette ($74,000 in maart) werden we deze zomer opnieuw overspoeld door een nieuwe reeks beroemdheden die cryptomunten aanprijzen.

Dit jaar gaat het om Caitlyn Jenner, Iggy Azalea, Andrew Tate, en nu dus ook Cardi B.

Zelfs de Trump-familie heeft ondertussen een eigen cryptomunt aangekondigd.

Investeren op je eigen risico natuurlijk.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]