Stijgende Kimchi Premium is terug bij Bitcoin handel in Zuid-Korea
Last Updated on 6 april 2021 by CryptoTips.eu
Net als in 2017-2018 zijn de kosten van het handelen in Bitcoin in Zuid-Korea gestegen in vergelijking met het handelen in Bitcoin in Europa of de VS. Zo erg zelfs dat analisten een heropleving zien van de zogenaamde Kimchi Premium, of ook wel de prijs die Zuid-Koreaanse cryptoliefhebbers moeten betalen voor Bitcoin.
In Seoul betaal je gemiddeld zo’n 11% meer dan in New York of Frankfurt. Is dit het teken van een top?
- 🎁 Claim gratis €10 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Tokyo Premium
Sam Bankman-Fried, eigenaar en CEO van de FTX exchange, verdiende zijn eerste miljoenen dankzij het fenomeen van Kimchi Premium.
In 2018 was er een prijsverschil van 30 procent tussen de Zuid-Koreaanse en Amerikaanse Bitcoin, dat toen bekend stond als de Kimchi Premium.
Vanwege regelgeving kan je er helaas niet van profiteren. Bankman-Fried vond echter een maas in de wet en kon de premie op de cryptobeurzen in Tokio verhandelen en verkopen voor een gegarandeerde winst in de VS.
Kimchi premium now more than 16% and widening. On Bithumb, BTC is effectively trading at $66,300 pic.twitter.com/vUSoshBtFx
— Larry Cermak (@lawmaster) April 5, 2021
Het enige probleem was dat je het persoonlijk in Tokio moest kopen om het daarna in San Francisco te verkopen, wat betekent dat hij de Stille Oceaan vaker per vliegtuig is overgestoken dan de meeste zakenmensen in hun leven hebben gedaan.
Nu de Kimchi Premium weer op 11% staat, vragen analisten zich af of dit een teken is van een mogelijke top.
Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, geeft toe dat het toenemende verschil in de toekomst een probleem zou kunnen vormen, terwijl hij tegelijkertijd wees op het verschil tussen toen en nu.
Hij beweerde:
De basisprincipes van Bitcoin zien er nog steeds goed uit, maar de Koreaanse bubbel baart mij zorgen. De prijzen van shitcoins stijgen enorm en het handelsvolume van Koreaanse cryptovaluta heeft de nationale beurs (KOSPI) overtroffen.
Hij merkte echter ook op dat het grote verschil deze keer is dat de Zuid-Koreaanse cryptohandel slechts een klein deel van de markt is (in 2017-2018 had ongeveer 30% van de jonge Zuid-Koreanen crypto, terwijl ze nu worden vergezeld door handelaren over de hele wereld).
De heer Young Ju voegde toe dat:
Zelfs als de bubbel instort, is het onwaarschijnlijk dat de impact significant is, aangezien het slechts 1,7% bedraagt.