Solana kerstwinnaar en impact opheffing verbod cryptohandel in Nigeria

Last Updated on 25 december 2023 by CryptoTips.eu

Solana bleef stijgen tijdens het kerstweekend, terwijl Bitcoin een pauze lijkt te nemen in de laatste dagen van 2023. Ook andere altcoins beleven fantastische dagen.

De Nigeriaanse centrale bank liet zaterdag in een persbericht weten dat de handel in crypto binnenkort weer toegelaten zal zijn. Aangezien er zo’n 56 miljard dollar aan handel was in crypto vanuit Nigeria in de afgelopen 12 maanden volgens Chainanalysis, kan een wettelijke toelating dat getal enkel verhogen.

Als we kijken naar de bevolkingspiramide van het land besef je dat dit een stormloop op crypto kan veroorzaken.

Advertentie.

Altseason?

De term altseason is trending bij verschillende bekende cryptofans, zeker nu munten als Solana, Mina, Injective, Axie Infinity en Polkadot het mooie weer maken. Vooral Solana, dat als een echte kerstwinnaar uit de bus komt, doet het heel goed. In 2023 steeg de munt met maar liefst 1000% tot nu toe.

Nigeriaanse Centrale Bank

Nigeria is, voor wie het niet weet, ondertussen het zevende grootste land ter wereld wat betreft bevolkingsaantal (na China, India, de Verenigde Staten, Indonesië, Brazilië en Pakistan). Maar wat belangrijker is, de bevolking van Nigeria stijgt flink, in tegenstelling tot de rest van de meeste grote landen. Ze hebben een erg jonge bevolking die al jaren enthousiast is over cryptohandel (aangezien ze geen vertrouwen hebben in de politieke klasse van het land en in de banken).

Onderzoek toont aan dat crypto vooral wordt gebruikt voor handel en om geld naar de familie terug te sturen. Met een peer-to-peer rekening op één van de vele lokale crypto-platformen dienen de Nigerianen geen identiteitsgegevens achter te laten en de illegale geldstroom is zo in de afgelopen jaren ongelooflijk gegroeid.  

Yomi Bilewomo van Bitcoin platform Nairaex legde uit dat Nigerianen crypto verkiezen boven banken aangezien het makkelijker is om een crypto rekening te openen in plaats van een bankrekening.

“Om een ​​bankrekening te openen moeten de meeste Nigerianen fysiek naar de bank gaan, terwijl je voor toegang tot cryptomunten en het uitvoeren van transacties alleen internettoegang op je mobiele telefoon nodig hebt,” legde hij uit.

De Centrale Bank besefte hoe groot de zwarte handel wel geworden was en besliste daarom deze week dat het verbod op cryptohandel via officiële bankdiensten (geïntroduceerd in 2021), binnenkort opgeheven zou worden.

Als al die jonge Nigerianen die nu dus enkel via hun telefoon en anoniem crypto handelen ook allemaal een rekening openen bij één of andere bank en hun cryptoverdiensten van de laatste jaren overzetten, dan mag je een stormloop verwachten. Afwachten of dat ook gebeurt natuurlijk.

InkDropCreative / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]