Sam Bankman-Fried heeft geen crypto meer, en betaalt nu met makreel

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

Een ietwat raar verhaal in de Wall Street Journal vorige week ging dit weekend viraal. De gevallen crypto-mogul Sam Bankman-Fried heeft geen toegang meer tot FTT, de digitale munt die hij eigenhandig kon creëren zoveel hij wilde, en geen miljarden aan dollars evenmin. Vanaf nu dient SBF voor diensten te betalen zoals alle anderen in de gevangenis van New York, namelijk in vis. Het favoriete betaalmiddel van SBF is ondertussen makreel geworden.

Advertentie.

Cursus traden

Sam Bankman-Fried zit in de gevangenis van New York tot minstens de lente van volgend jaar. Pas dan zal de lengte van zijn gevangenisstraf bekend worden. Ondertussen heeft Sam zich aangepast aan zijn nieuwe leven. Teneinde enkele ‘luxe-items’ te bekostigen, is ie een cursus crypto handelen begonnen voor sommige van zijn bewakers.

Om te betalen doet hij zoals al zijn medegevangenen en heeft hij zich aangepast aan het monetaire systeem van zijn nieuwe omgeving.

Dat is niet sigaretten zoals we allemaal dachten doordat we de ‘Shawshank redemption’ hadden gezien, maar wel vis zoals tonijn en makreel. Sigaretten zijn al lang niet meer toegelaten in de gevangenis.

Gekoppeld aan de dollar

Er zit een economische logica achter deze trend. Producten met een vaste waarde, zoals bepaalde voedingsmiddelen en postzegels, worden gebruikt als een vast ruilmiddel ter vervanging van geld, waar gevangenen geen toegang toe hebben. Voedselproducten zoals makreel en tonijn zijn stabiele grondstoffen met een waarde die aan de dollar kan worden gekoppeld.

Een beetje zoals het principe achter een stablecoin dus.

Om zich een nieuw kapsel te kunnen veroorloven, betaalde Sam daarom onlangs met een ingepakte makreel. We kunnen enkel aannemen dat hij die verdiend had door sommige van zijn bewakers uit te leggen dat Bitcoin in de maanden voor een halving meestal stijgt.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]