Pavel Durov, Elon Musk en Kim Dotcom: bekende cryptofans hebben een rotzomer

Last Updated on 30 augustus 2024 by CryptoTips.eu

Een opvallende trend deze zomer (die bijna aan zijn einde zit) is dat zoveel bekende cryptofans problemen kregen met gerechtelijke autoriteiten.

Het bekendste feit van de afgelopen weken was ongetwijfeld de arrestatie van Telegram (en Toncoin) CEO Pavel Durov in Frankrijk. Maar ook de stress die dit logischerwijs met zich meebrengt voor Tesla CEO (en Dogecoin fan) Elon Musk is opvallend.

Als laatste was er het nieuws over de bekende Bitcoin Cash fan (en voormalig CEO van MegaUpload) Kim Dotcom, die binnenkort wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten na een juridisch steekspel dat twaalf jaar duurde.

Advertentie.

Pavel Durov

De CEO van het bekende sociale media netwerk Telegram werd afgelopen weekend gearresteerd nadat hij landde in Frankrijk. Ondertussen is hij alweer vrijgelaten maar hij mag het grondgebied niet verlaten. Toncoin kreeg een serieuze klap en ook de verwachting dat Telegram dit jaar zou aangeboden worden voor een IPO op één van ’s werelds grootste beurzen (New York of Londen) werd even in de ijskast geschoven voor minstens een paar maanden.

Telegram (en de eigen cryptomunt Toncoin) heeft tot nu toe een erg goed 2024 met ongelooflijke groei in hun klantenbestand achter de rug. Deze arrestatie en de rechtszaak die zal volgen kunnen slecht nieuws betekenen voor het bedrijf natuurlijk. Enig nieuws over Durov zal een directe invloed hebben op de prijs van Toncoin.

Elon Musk

Een man die niet kan stoppen met commentaar te leveren op de arrestatie van Durov is natuurlijk Elon Musk, die andere bekende crypto fan.

Algemeen wordt aangenomen dat Durov’s weigering om mee te werken met globale autoriteiten voor wat betreft inhoud die wordt aangeboden op Telegram tot zijn arrestatie heeft geleid.

Dit kan dus ook betekenen dat de Franse (en Europese) autoriteiten in de toekomst een arrestatiebevel zouden uitvaardigen voor de Tesla CEO (en bekende Dogecoin fan) Elon Musk. Hij bezit namelijk X (voorheen Twitter) en staat ook al heel lang weigerachtig om mee te werken met de autoriteiten om de vrijheid van meningsuiting op zijn platform te controleren op enige manier.

Musk tweet sindsdien nonstop over de zaak en arrestatie van Durov en levert kritiek op de Franse autoriteiten.

Ook in Brazilië is Musk ondertussen verwikkeld in een steekspel met de autoriteiten. Na een rechterlijk bevel riskeert hij dat X daar geblokkeerd wordt.

Kim Dotcom

De laatste bekende cryptofan (vooral een fan van Bitcoin Cash) die een slechte zomer achter de rug heeft is Kim Dotcom, de voormalige CEO en oprichter van de ondertussen ter ziele gegane website MegaUpload.

Kim werd al langer achtervolgd door een rechtszaak in de Verenigde Staten (de FBI viel in 2012 binnen in zij huis in Auckland), maar wist zich via een advocatenteam schuil te houden in Nieuw-Zeeland, waar hij ondertussen al een tiental jaar gedomicilieerd is.

De nieuwe Nieuw-Zeelandse minister van justitie gaf twee weken geleden toe aan zijn collega in de Verenigde Staten en Kim Dotcom wordt binnenkort (datum nog te bepalen) uitgeleverd aan Washington DC.

Geen goede zomer voor deze bekende cryptofans dus.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]