Ook tijdens de bull run van 2023 is het vooral Azië dat crypto vooruit stuwt

Last Updated on 14 december 2023 by CryptoTips.eu

Volgens recent onderzoek is het feit dat een Bitcoin ETF binnenkort waarschijnlijk wordt goedgekeurd één van de grootste redenen waarom Wall Street meedoet aan de crypto bull run van 2023 (met een winst van 150% voor Bitcoin dit jaar mag je rustig over een bull run spreken).

Wat gewone beleggers betreft, lijken het vooral Aziaten te zijn die Bitcoin, Ether en alle andere cryptomunten aankopen dit jaar. En dat is opmerkelijk aangezien cryptohandel in China officieel nog steeds verboden is.

Japan, Zuid-Korea en Singapore zijn de grootste markten op dit ogenblik. India, met meer dan een miljard aan mogelijke klanten, groeit wel nog, maar blijft toch achter op bijvoorbeeld Zuid-Korea en Japan.

Advertentie.

Loom

In oktober dit jaar haalde een kleine cryptomunt genaamd Loom de voorpagina’s van zowat alle cryptosites, toen de munt 700% hoger ging in slechts enkele weken. Een opmerkelijk feit was dat zowat de helft van alle handel gebeurde tegenover de Koreaanse won, en dat is niet de eerste keer.

De belangrijkste valuta die gewone beleggers ondertussen gebruiken om crypto-tokens te verhandelen is de Koreaanse won geworden in plaats van de Amerikaanse dollar of de Euro, zoals je zou verwachten.

Volgens recente data vertegenwoordigt de won op de drukste momenten 41 procent van de markt, tegenover 24 procent in september. In dezelfde periode is het marktaandeel van de Amerikaanse dollar gedaald van 51 procent naar een tik onder de 40 procent, en dat terwijl ook de Amerikaanse markt groeit. Aziaten maken zich op voor een ongelooflijke crypto bull run in 2024 lijkt het wel.

“Het feit dat Bitcoin in de Aziatische uren doorheen zijn laatste weerstand heen brak, is een bewijs van hoe belangrijk retail-volume is in die regio, en dan vooral in Zuid-Korea,” zegt Michael Safai, CEO van handelsfirma Dexterity Capital.

“Institutioneel haalt de krantenkoppen, maar de retail-stroom is de levensader van de cryptomarkten”, voegde hij eraan toe, duidend op de vele kleine Aziatische investeerders die Bitcoin omhoog stuwen.

2017-2018

Azië is steeds toegankelijker geweest tegenover crypto dan de EU of de verenigde staten. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de grote verscheidenheid aan fiat munten in de regio.

Bij één van de vorige bullruns voor Bitcoin, de befaamde winter van 2017-2018, werd het in Zuid-Korea en Japan zo erg dat de respectievelijke regeringen dienden te waarschuwen. Veel jongeren hadden een deel van hun spaarcenten in digitale munten geïnvesteerd en de politici waren bang voor een crash.

Bitcoin handelde in die tijd voor een allereerste keer rond de $20,000 en de crash kwam er ook in het jaar nadien, maar aangezien Bitcoin een paar jaar later (in 2021) zijn all-time-high bereikte van $69,000, voelen vele jongeren (die toen verkochten met verlies) zich nu verraden door de politici en kopen ze opnieuw Bitcoin en andere cryptomunten aan.

Politici durven deze keer veel minder kritiek te geven, aangezien Bitcoin ondertussen alweer $40,000 waard is.

Behalve in China, waar het officieel verboden is, zijn jongere Aziaten wild van digitale munten. Het investeren erin is een erg populaire hobby geworden voor velen.

“Een groot deel van de negatieve optredens van de toezichthouders dat we dit jaar hebben gezien, heeft steeds plaatsgevonden in de Verenigde Staten. Singapore, Japan en Zuid-Korea zijn gewoonweg veel gastvrijer voor crypto dan andere landen”, zegt Ram Ahluwalia, CEO van beleggingsadviseur Lumida Wealth Management.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]