Ook Bitcoin is een reden voor het succes van Nvidia

Last Updated on 20 juni 2024 by CryptoTips.eu

Eerder deze week werd het Californische chipbedrijf Nvidia het meest waardevolle bedrijf ter wereld door een rush op hun meest populaire product, AI chips. Nadat het Nvidia aandeel op dinsdag zo’n 3.5% steeg, werd Nvidia officieel groter dan Microsoft. Eerder deze maand was het al groter geworden dan Apple. Wat velen niet weten is dat ook Bitcoin een reden voor deze spectaculaire groei van de laatste jaren is.

Advertentie.

Decennium

Als je de groei van Bitcoin naast die van het Nvidia aandeel bekijkt over een periode van exact de laatste tien jaar, dan is het inderdaad juist dat Nvidia tussen 2014 en 2024 sneller groeide dan Bitcoin. Echter, als je teruggaat naar de oorsprong van Bitcoin in 2010, wint Bitcoin natuurlijk wel.

 

Verder gaan er ook steeds meer stemmen op die beweren dat de groei van vele chipaandelen dit jaar, en dan vooral de groei van het Nvidia aandeel, begint te lijken op de Dotcom bubbel uit 2020, en dus worden de waarschuwingen in de markt steeds talrijker. Zowel de Wall Street Journal en de Financial Times luidden de alarmbel.

Opgelet voor een stapje terug tijdens de zomer dus.

Bitcoin mining

Wat velen echter vergeten is dat een deel van de groei van Nvidia te danken is aan de interesse van jongeren voor Bitcoin.

Tijdens de Covid-19 lockdowns in de Verenigde Staten van 2020 kochten heel wat gamers grafische kaarten van Nvidia aan. Het chipsbedrijf dacht dat deze producten zouden worden gebruikt om de gamecomputers beter te laten performen. Echter, onderzoek wees uit dat Nvidia chips in 2020 vooral werden gebruikt om Bitcoin te minen.

De prijs van Bitcoin ging in 2020 van een low van $4,000 (tijdens de Covid-19 uitbraak in maart) naar een high van $29,000 (tijdens de bullrun van december).


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]