Nieuwe hack voor Trump’s crypto project

Last Updated on 6 september 2024 by CryptoTips.eu

Trump’s nieuwste crypto project, genaamd World Liberty Financial, heeft alweer een probleem. Deze keer werden de social media accounts van zijn dochter en schoondochter gehackt en werden fake posts geplaatst die digitale munten van het project beloofden aan iedereen die wilde kopen.

Het is onduidelijk hoeveel hackers deze keer buit maakten. Dit is al het tweede schandaal in een week tijd met het nieuwste crypto project van Donald Trump en zijn familie.

Advertentie.

Telegram

Nadat Trump’s nieuwste crypto project, genaamd World Liberty Financial, vorige week werd aangekondigd, surften al snel honderdduizenden supporters van de voormalige president naar het Telegram kanaal van de nieuwe munt (die nog steeds niet officieel geopend is voor trading).

Daar hadden hackers al een banner gehuurd van Telegram die, als je erop klikte, welwillenden naar een valse URL loodste waar ze hun geld konden omruilen voor de nieuwe crypto munt. Zo’n 70,000 Trump supporters klikten op de banner volgens de laatste gegevens. Het is onduidelijk hoeveel hackers hebben buitgemaakt bij die scam.

Deze week werden dan de social media accounts van Trump’s dochter, Tiffany, en zijn schoondochter, Lara, gehackt op X (voorheen Twitter). Enkele ogenblikken daarna verschenen posts op hun kanalen die een beloofden dat je munten van World Liberty Financial kon aankopen als je wilde.

Een officiële account van World Liberty Financial bevestigde de hack in een apart bericht op X.

“Alert: de X-accounts van Lara en Tiffany Trump zijn gehackt. Klik niet op links en koop geen tokens die via hun profielen worden gedeeld. We werken eraan om dit snel op te lossen, maar blijf waakzaam en vermijd oplichting!”

Dit is dus al de tweede hack van het Trump crypto-project in een week tijd en dat terwijl de munt nog steeds niet officieel gelanceerd is.

Eerder deze zomer waarschuwden we al voor de grote hoeveelheid aan scams met Trump memecoins.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]