Kimchi volgt SushiSwap en haalt $500 miljoen op in 4 uur

Last Updated on 3 september 2020 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

De gretigheid om te investeren in nieuwe Uniswap tokens heeft een vorm van extreme hebzucht aangenomen, nieuwe DeFi producten worden binnen enkele minuten gekocht en het lijkt erop dat er weinig research wordt gedaan. Een nieuwe munt genaamd KIMCHI.finance (KIMCHI) (een populair Koreaans gerecht) was in staat om in 4 uur $500 miljoen aan investeringen op te halen.

Eerder deze week kondigde zelfs Justin Sun van Tron zijn eigen DeFi munt aan.

Het hoge jaarlijkse rendement is wat de interesse van de markt drijft om in deze munten te stappen, maar, zoals we al eerder hebben gewaarschuwd, beginnen sommige er inderdaad uit te zien als bubbels. Gisteren nog werd er een andere voedselmunt gelanceerd op Uniswap met de naam HotDog. Die snel weer in waarde daalde tijdens de Bithumb inval en ging van $4.0000 naar $1 in slechts 5 minuten.

Advertentie.

Yam waarschuwing

Het begon natuurlijk allemaal met Yam (dat werd vertegenwoordigd door een zoete aardappel) een paar weken geleden. Dit nieuw ontwikkelde DeFi project steeg naar een waarde van $150 per munt voordat het in twee dagen tijd tot $0 daalde en daarna volledig verdween. De ontwikkelaar verontschuldigde zich en heeft nu Yam versie 2 gelanceerd.

Een eerste waarschuwing van Ethereum oprichter Vitalik Buterin volgde al snel en hij vroeg zelfs of de DeFi hype een zeepbel kon zijn.

KIMCHI.finance volgt SushiSwap

Enkele dagen geleden werd de DeFi munt SushiSwap op Uniswap gelanceerd. Met behulp van Yield Farming beloofde het rijkdom aan iedereen die bereid was te investeren en steeg het al snel tot een waarde van $10, waarmee het honderden miljoenen aan geïnvesteerde dollars aantrok. Inmiddels is er zo’n 1,4 miljard dollar verhandeld op Uniswap voor Sushi, terwijl de munt slechts 1 week oud is.

De ontwikkelaar lanceerde kort daarna Kimchi, toen hij zag dat de op voedsel gebaseerde tokens het wel erg goed doen.

Kimchi haalde in slechts vier uur tijd $500 miljoen op en bereikte een waarde van $6. Nadat de Bithumb inval gisteren de hele crypto markt deed dalen, daalde Kimchi naar ongeveer $2,00, een daling van 57% op het moment van schrijven.

Hotdog crash

Probleem is dat rond de tijd van Kimchi’s opkomst, vergezeld door Sushi die ook nog steeds verhandeld wordt voor $8, Uniswap een andere token introduceerde, genaamd Hotdog.

De timing had niet slechter kunnen zijn, want de token zakte zo’n 99,9% van zijn top van ongeveer $4.000 naar $1 in slechts vijf minuten. Crash and burn noemen we dat.

Uniswap gaat vandaag blijkbaar Ramen lanceren. We zijn benieuwd wat er gebeurt.