Kamala Harris hoopt op ‘reset’ voor relatie tussen Democraten en crypto

Last Updated on 29 juli 2024 by CryptoTips.eu

Terwijl Bitcoin een vrij rustig weekend achter de rug heeft, wordt crypto steeds belangrijker bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen lijkt het. Beide kandidaten hadden het dit weekend over digitale munten.

De Democratische presidentskandidate Kamala Harris zei dat ze hoopt op een ‘reset’ van de relatie tussen haar partij en de fans van digitale munten wereldwijd. Harris beseft natuurlijk maar al te goed dat crypto ongelooflijk populair is bij de jeugd en dat zij die stemmen hard nodig heeft om in november Donald Trump te verslaan.

Terwijl Trump het dit weekend had over een ‘Bitcoin reserve’ die hij zou aanleggen indien verkozen (alsook het ontslag van Gary Gensler, hoofd van de SEC, iets waarvoor hij veel meer applaus kreeg dan verwacht), gooide Harris het over een andere boeg.

Advertentie.

Reset

Zij wil een reset met crypto community, zo meldde de zakenkrant Financial Times dit weekend.

Leden van het team rondom de huidige vice-president hebben de afgelopen dagen contact opgenomen met het management van verschillende Amerikaanse cryptobedrijven. Volgens de doorgaans welingelichte krant gaat het om Coinbase (het grootste Amerikaanse crypto-platform), stablecoin bedrijf Circle en blockchain betalingsgroep Ripple Labs.

Harris beseft maar al te goed dat de jeugd een belangrijke factor zal spelen in de verkiezingen van november alsook dat haar partij de laatste jaren niet al te positief omging met crypto.

Ook de techsector heeft zich ondertussen geroerd.

Ron Conway, een bekend investeerder uit Californië die maar al te goed beseft dat velen uit Silicon Valley zich ondertussen voor Trump hebben uitgesproken, zei afgelopen week:

De technologiegemeenschap moet samenkomen om Donald Trump te verslaan en onze democratie te redden door zich achter vice-president Kamala Harris te scharen als de Democratische kandidaat voor het presidentschap. Ik ken Kamala al tientallen jaren, en sinds de dag dat we elkaar ontmoetten, is ze een vechter, een leider en een pleitbezorger voor het technische ecosysteem. Zij is de beste keuze om Donald Trump te verslaan en zij heeft mijn steun.

De crypto- en techgemeenschap vindt het waarschijnlijk fijn dat beide kandidaten voor het presidentschap op dit ogenblik naar hun diensten hengelen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]