Is Trump’s zoon onderdeel van crypto ‘pump en dump’ van 100 miljoen?

Last Updated on 23 juni 2024 by CryptoTips.eu

De cryptowereld is in de ban van een nieuw schandaal. De nieuwste ‘politieke’ memecoin genaamd DJT (Donald J trump) ging deze week razendsnel hoger en maakte iemand honderd miljoen rijker.

Alleen weet niemand zeker wie er achter deze ‘pump en dump’ zit. Kwatongen beweren dat de veroordeelde crimineel Martin Shkreli, ook bekend als ‘Pharma Bro’ (doordat hij vroeger de prijs van levensreddende medicijnen de hoogte injoeg), de reden is. Martin zelf zegt dat hij het samen deed met niemand minder dan Barron Trump, de tienerzoon van Melania en Donald Trump zelf.

Een week voor het eerste presidentiële debat tussen Joe Biden en Donald Trump is het crypto schandaal wereldnieuws. De Amerikaanse pers staat er vol van.

Advertentie.

Fake coin

Afgelopen maandag was er een gerucht dat het Trump campagneteam een officiële DJT (Donald J Trump) munt zou lanceren.

Daardoor daalde de prijs van een andere munt, genaamd TRUMP (Maga) met 31% op één dag, aangezien het campagneteam die munt nooit erkend had en Trump’s supporters ervan uitgingen dat de nieuwe munt DJT snel in waarde zou stijgen.

Enkele uren later echter kwam dan het bericht dat meer dan 70% van ‘DJT’ aan één enkele wallet toebehoorde, en dus waarschijnlijk ook een ‘fake coin’ was. Toch deed dat er niet veel toe en de DJT munt schoot op sommige crypto-handelsplatformen de hoogte in. Ook wij coverden het verhaal deze week.

Woensdagnacht volgde dan het bericht, druk gedeeld in de Amerikaanse media, dat Arkham Intelligence, een crypto onderzoeksteam, mits een beloning van $150,000, had ontdekt dat het merendeel van de DJT munten aan niemand minder dan ‘Pharma Bro’ Martin Skrelli toebehoorde.

Het had hem waarschijnlijk meer dan 100 miljoen dollar opgeleverd aangezien de meeste DJT munten aan één en dezelfde wallet toebehoren.

Barron

Shkreli, een veroordeeld crimineel die wereldberoemd werd in 2015 toen hij de prijs van een levensreddend medicijn voor vele Amerikanen de hoogte injoeg met een prijsstijging van 5,000% nadat hij de maker van het medicijn overnam met zijn investeringsfonds, werd onmiddellijk overstelpt met vragen door de pers over dit nieuwe schandaal.

Hij zegt echter over bewijzen te beschikken dat Barron Trump, de tienerzoon van de voormalige president, het hele handeltje samen met hem opzette. Wordt dit een eerste crypto schandaal voor Trump?


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]