Is dit de beloofde post-halving bullrun die Bitcoin naar nieuwe ATH stuwt?

Last Updated on 21 juli 2024 by CryptoTips.eu

Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat in een week alle negativiteit rondom Bitcoin plots verdwenen is. Terwijl beurzen het moeilijk hebben gaat crypto sinds de mislukte aanslag op Donald Trump opnieuw hoger en zit het slechts 10% onder zijn ATH. Is dit de langverwachte post-halving rally? 

Advertentie.

ETF

In januari kregen we de langverwachte goedkeuring van de Bitcoin ETFs die een grote rally opstartten doordat Amerikaanse “boomers” het eindelijk veilig genoeg vonden om ook in Bitcoin te investeren, dat mysterieuze geld waarover ze elke kerst en Thanksgiving via hun kinderen wel iets over hoorden (maar dat ze niet vertrouwden tot BlackRock zijn fiat gaf).

Dankzij de instroom van dat nieuwe geld werd in maart van dit jaar een nieuwe ATH aangetikt.

In april volgde dan de halving. Die staat normaal gezien gelijk met her begin van een rally, maar aangezien we die al kregen in het eerste kwartaal zagen we een zijdelingse beweging die na een tijd heel erg ‘boring’ werd. Twee welen geleden leek het nog alsof we naar beneden zouden gaan om de nieuwe steunlijn te testen, maar opmerkelijk genoeg veranderde er iets fundamenteel.

Zwakke dollar

Door de moordaanslag op Donald Trump zijn diens kansen op het presidentschap sterk toegenomen, en dat had onmiddellijk effect op de koers van Bitcoin

Nu we weer dicht bij de 70,000 dollar staan met een Amerikaanse fiat munt die tegelijkertijd aan sterkte verliest oogt het technische plaatje opeens heel wat beter. Is dit de langverwachte post-halving rally die ons naar 80,000 dollar brengt?

Veel hangt af van wat de beurzen in de komende weken doen. We lijken dan wel minder correlatie te hebben, als de beurzen echt aan een selloff beginnen, daalt crypto normaal gezien wel mee. Blijven de beurzen stabiel, dan kan Bitcoin inderdaad hoger.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]