Geopolitiek plaatje helemaal anders, en dus kan Bitcoin weer hoger

Last Updated on 16 juli 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin had het al een paar maanden moeilijk, maar lijkt na de mislukte moordaanslag op voormalig president Donald Trump opeens weer de weg naar boven gevonden te hebben. Hoe komt dat en hoe gaat dit verder? We leggen het even uit wat je mag verwachten.

Advertentie.

Vice-President

Je hebt waarschijnlijk al heel wat Trump memes gezien en samenzweringstheorieën gehoord sinds dit weekend. De belangrijkste vraag is deze volgens mij: wat als de schutter raak had geschoten?

Dan zou Trump’s keuze voor Vice-President (JD Vance) de taak hebben overgenomen, zou die met een overweldigende meerderheid de verkiezingen hebben gewonnen, en zou die Trump’s plannen voor zijn tweede termijn uitgevoerd hebben met waarschijnlijk een grote meerderheid in het congres en de senaat. Kiezers zijn emotioneel natuurlijk.

Ook waarschijnlijk is dat Bitcoin dan heel wat hoger zou staan dan nu omdat beleggers enkele maanden vooruitkijken. En dat komt dan weer door de ‘Trump-trade’.

We hadden het er al eens over zo’n 10 dagen geleden.

Trump-trade

Beleggers bereiden zich vanaf nu voor op een tweede presidentschap van Donald Trump, die zijn voorsprong op Biden ziet uitlopen tot een ware ‘landslide’. Op dit ogenblik staat het, in de eerste dagen na de aanslag op 70% voor Trump, 30% voor Biden.

Al zullen deze cijfers terug naar het normale swingen eens de shock in de Verenigde Staten voorbij is, mag inderdaad toch verwacht worden dat een tweede ambtstermijn voor Trump vanaf nu eerder tot de mogelijkheden behoort dan een tweede termijn voor Biden.

Dit wil zeggen dat de Trump-trade aan zet is. De Trump trade wil zeggen dat belastingen verlaagd zullen worden, importtarieven omhoog gaan, inflatie terug hoger gaat en dat Amerika zich zal afsluiten van de wereld. Slecht nieuws voor de Navo dus en waarschijnlijk ook voor Oekraïne.

Aangezien Trump een grote fan is van crypto sturen beleggers sinds dit weekend dus ook Bitcoin weer hoger. Eigenlijk waren ze dat van plan in November, als Trump verkozen zou worden, maar aangezien de mogelijkheid op zijn presidentschap exponentieel gegroeid is sinds dit weekend, nemen ze nu al een voorsprong op die ‘Trump-trade’.

Biden vervanging

Let op met Politifi memecoins zoals Maga en Pepe. Die zullen volatiel zijn en kunnen waarschijnlijk hoger gaan in de komende maanden, maar als whales hun winst nemen zit jij met een fors verlies op korte termijn. Diversifieer als je kan.

Let ook op als Biden opeens uit de race stapt en zich laat vervangen door Kamala Harris of bijvoorbeeld Gavin Newsom, de gouverneur van Californië. Bitcoin gaat dan waarschijnlijk plotsklaps een paar procenten lager.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]