GameStop short squeeze zorgt voor stijging van SEI en VeChain gaat hard in 2024

Last Updated on 26 februari 2024 by CryptoTips.eu

Beleggers nemen duidelijk winsten en sturen Bitcoin, Ether en alle andere grote digitale munten onveranderd het weekend in. Dankzij de stijging van Bitcoin boven het niveau van $50k deze week zijn er weer heel wat altcoins die een fantastische paar weken achter de rug hebben.

We bespreken er twee.

Advertentie.

VeChain stijgt 55%

Om een betrouwbare en fraudebestendige supply chain te kunnen aanbieden, is het voor consumenten belangrijk om te weten waar elk onderdeel van een product vandaan komt. VeChain is daarom ‘s werelds grootste blockchain-platform voor producten en informatie.

De kleine altcoin was heel populair tijdens de bull run van 2021 en  2022 en heeft op sociale media erg veel aanhangers. VeChain ging de afgelopen maand zo’n 55% hoger met een stijgend handelsvolume.

Sei Network stijgt 530% in drie maanden

SEI is een layer-1 blockchain die moet zorgen voor betere communicatie tussen de verschillende andere cryptomunten en projecten.

Dat hier nood aan was is duidelijk door de parabolische stijging van zo’n 530% in de afgelopen drie maanden.

SEI werd ontwikkeld door Jeff Feng, die vroeger voor zakenbank Goldman Sachs werkte, en Jay Jog, die software ontwikkelde voor Robinhood (de trading app die in de Verenigde Staten super populair is).

Jay zegt dat hij het idee voor het Sei Network kreeg door de communicatieproblemen die Robinhood ondervond tijdens de short squeeze van Gamestop in 2021.

Ter herinnering: GameStop’s aandelen gingen parabolisch doordat kleine beleggers op het Reddit platform WallStreetBets hadden ontdekt dat investeringsfondsen teveel shorts hadden gekocht. Deze grote beleggers dienden zichzelf snel in te dekken nadat miljoenen kleine investeerders allen samen de aandelen kochten.

Robinhood liet op een bepaald ogenblik het verkopen van GameStop niet meer toe aangezien zij werden gefinancierd door een investeringsfonds. Het verhaal werd een hollywoodfilm genaamd ‘Dumb Money’.

YouTube video

Het team achter het Sei Network hoopt dat hun blockchain uiteindelijk betere en snellere trading kan aanbieden dan Robinhood.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]