Flinke Bitcoin rally, Microstrategy X-account hack en Ether weer boven $3k

Last Updated on 27 februari 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin leek te gaan naar een lange periode van consolidatie, nadat het al enkele weken tussen de $50k en $53k handelde. Gisterennamiddag was die angst voorbij toen de grootste digitale munt flink hoger ging nadat de Amerikaanse beurzen openden.

Het hoogste punt vannacht lag rond de $57,000. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $56,400.

Op sociale media viel de hack van de Microstrategy X-account erg op en goed nieuws was er voor Ether, dat voor de eerste keer in lange tijd weer meerdere dagen boven de $3k kon handelen.

Advertentie.

Microstrategy X hack

De X (voorheen Twitter) account van Microstrategy, één van de grootste Bitcoin whales ter wereld als bedrijf, werd zondagnacht gehackt waarna een airdrop van een fake Ethereum munt werd aangekondigd. Wie op de link klikte en zijn crypto wallet koppelde om de fake munt te ontvangen zag geld van zijn wallet verdwijnen natuurlijk.

Hackers maakten op die manier zo’n $400k buit.

X (voorheen Twitter) hacks waarbij crypto wordt beloofd is natuurlijk niet echt nieuw voor wie crypto al een tijdje volgt. Ik vond toch de opmerking dat het bedrijf van Michael Saylor, zowat de grootste Bitcoin fan in de bedrijfswereld, nooit Ether zou promoten en dat je daardoor had moeten weten dat het een hack was vrij grappig.

Ethereum opnieuw boven de $3,000

Voor de tweede keer in een paar dagen handelde de prijs van Ether, de tweede grootste cryptomunt, boven het niveau van $3k.

Analisten leggen uit dat de verwachting dat BlackRock, het grootste investeringsfonds ter wereld, een goedkeuring voor een Ether ETF zal verkrijgen van de SEC later dit jaar zorgt voor een resem aan nieuwe investeerders in Ethereum.

Die investeerders rekenen er waarschijnlijk op dat Ether sneller zal stijgen dan Bitcoin in de komende maanden. Ethereum handelt op dit moment voor $3,200 en dat is zo’n 4% hoger dan gister.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]