Facebook en Instagram gaan NFT marktplaats aanbieden

Last Updated on 22 januari 2022 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Facebook, die al lang probeert een stablecoin te lanceren, gaat zijn eerste stappen zetten in de cryptomarkt. Het bedrijf Mark Zuckerberg zal, samen met zijn dochteronderneming Instagram, gebruikers toestaan ​​om NFT’s te creëren en te verhandelen. Websites die NFT’s zoals Opensea en anderen veilen, zijn bang voor de enorme menigte die Facebook, nu Meta, naar de markt kan brengen.

Advertentie.

NFT’s op Instagram

Hoewel het nog te bezien valt hoe Facebook en Instagram NFT’s zullen ontwikkelen en verkopen en welk blockchain platform zal worden gebruikt (en dus welke munten of projecten kunnen profiteren) is nog de vraag, aangezien de plannen nog in ontwikkeling zijn. Er zijn echter al enkele eerste tekenen.

Zo zei Instagram-chef Adam Mosseri afgelopen december dat het bedrijf “actief NFT’s onderzoekt en hoe we ze toegankelijker kunnen maken voor een breder publiek”, en toen hij zijn naamsverandering van Facebook in Meta aankondigde, sprak oprichter en CEO Mark Zuckerberg over hoe de metaverse “eigendom van digitale goederen of NFT’s” zal moeten ondersteunen.

Politie in het Wilde Westen van NFT

“Op dit moment is het het wilde westen – er is niemand om dit te controleren”, beweert Alan Woodward, hoogleraar cyberbeveiliging aan de Universiteit van Surrey.

Het probleem is dat deze socialemediabedrijven verantwoordelijk worden. Ze worden politieagenten.

Als er een geschil is over die NFT’s, naar wie gaan die mensen dan? Het zal Facebook of Twitter zijn. Waarom zou je die verantwoordelijkheid willen nemen?

De cryptomarkt kijkt met gemengde gevoelens naar het nieuws. Aan de ene kant was er angst vanwege de crypto crash, aan de andere kant zet het crypto meer op de kaart.