Europese Centrale Bank waarschuwt voor Bitcoin bubbel

Last Updated on 24 februari 2024 by CryptoTips.eu

Het rommelt tussen de Amerikaanse beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission) en de leiding van de Europese Centrale Bank (ECB) lijkt het.

Reden voor deze onvrede tussen de twee organisaties is het feit dat de SEC eerder dit jaar goedkeuring gaf voor een reeks van Bitcoin ETFs, die nu druk verhandeld worden op de Amerikaanse beurzen. Volgens de ECB is een Bitcoin crash nog steeds mogelijk.

Advertentie.

Flash crash

We hadden het er eerder deze week al over dat analisten denken dat een Bitcoin flash crash mogelijk is in de korte termijn, maar de bewering van de ECB is eigenlijk van een grotere orde. De beleidsmakers van de ECB waarschuwden in een blog post dat zij nog steeds van oordeel zijn dat Bitcoin geen waarde heeft en dus naar nul kan, ook al hebben hun trans-Atlantische collega’s dan beslist om de grootste digitale munt toe te laten voor handel op de beurzen (in de vorm van een Exchange Traded Fund).

Ulrich Bindseil en Jürgen Schaaf van de ECB zeiden over de SEC goedkeuring dat “de formele goedkeuring bevestigt dat Bitcoin investeringen veilig zijn en de voorgaande rally is het bewijs van een niet te stoppen triomf. Wij zijn het niet eens met beide beweringen en herhalen dat de reële waarde van Bitcoin nog steeds nul is”, aldus de blogpost, waarin investeerders worden gewaarschuwd voor een “bitcoin-bubbel”.

Zoon van ECB baas Christine Lagarde

Vorige maand beweerde ikzelf nog dat de goedkeuring door de SEC en de aanbieding van een Bitcoin ETF door BlackRock, het grootste investeringsfonds ter wereld, feitelijk betekent dat Bitcoin niet meer naar nul kan aangezien deze ontwikkelingen betekenen dat het een ‘aanvaarde investering’ is.

De ECB is het daar duidelijk niet mee eens. Ook de Amerikaanse en Engelse media waren duidelijk verbaasd over het nieuws.

Het feit dat ECB baas Christine Lagarde een bekende Bitcoin-basher is wiens zoon een klein fortuin verloor door te investeren in de verkeerde cryptomunt heeft er waarschijnlijk niks mee te maken denk ik dan.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]