Ether oprichter Vitalik Buterin verkoopt miljoenen aan crypto – crash op komst?

Last Updated on 2 september 2024 by CryptoTips.eu

Augustus was een echte rotmaand voor de prijs van Ethereum, de tweede grootste digitale munt. Met een verlies van zo’n 20% in augustus zijn hodlers van Ether waarschijnlijk blij dat september eindelijk begonnen is. Het kan enkel beter denk je dan.

Echter, dit weekend werd bekend dat Ether oprichter Vitalik Buterin voor zo’n 10 miljoen dollar aan Ether verkocht de afgelopen maand.

Weet hij iets wat wij niet weten? Komt er dan toch een crash aan?

Advertentie.

ETF

Net als Bitcoin, kregen Amerikaanse financiële giganten als BlackRock en Fidelity onlangs ook de toestemming om een Ether ETF te lanceren (op 23 juli werd de handel daarin gestart). Dat is tot nu toe echter niet zo’n succes geworden.

Na de lancering van de verschillende Ether ETFs deed de prijs van Ethereum het heel erg slecht. Augustus is sowieso een rotmaand voor cryptoprijzen, en ook in 2024 was dat niet anders. De prijs van Ether daalde de afgelopen vier weken met zo’n 20%.

Ook werd dit weekend bekend dat Ether oprichter Vitalik Buterin voor zo’n 10 miljoen dollar aan Ether had verkocht in de afgelopen weken. Een trader die duidelijk een slechte maand achter de rug had zei daarom dat Vitalik zich beter zou bezig houden met een uitleg te geven voor zijn eigen Ether verkoop in plaats van technisch commentaar op blockchain-projecten te geven.

Bullish

Buterin diende de man vrij snel van antwoord en herinnerde hem eraan dat hij niks verkocht heeft sinds 2018. Ook dit keer waren de fondsen niet voor hemzelf maar voor verschillende projecten die hij steunt.

Vele Ether fans vragen al langer dat Vitalik meer bullish posts over hun favoriete munt zou posten in plaats van technische artikels te schrijven. Twee weken geleden antwoordde Vitalik op die kritiek met een meme van een stier met een bordje rond zijn nek waarop geschreven stond: Ethereum is goed.

Ter herinnering: Vitalik is (volgens onderzoek van Arkham Intelligence) een miljardair dankzij het succes van Ether sinds de oprichting van de munt (in 2015) en dus is 10 miljoen dollar echt wel een peulschil voor hem.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]