Elon Musk verandert Twitter logo in Dogecoin (+25%) en vraagt rechter om aanklacht over Dogecoin pump te vernietigen

Last Updated on 18 september 2023 by CryptoTips.eu

Elon Musk, de rijkste man ter wereld, wordt voor de rechter gedaagd voor een bedrag van 258 miljard dollar voor het onwettelijk pumpen (en daarna ‘dumpen’) van de prijs van Dogecoin, de meest bekende memecoin. Het advocatenteam van Musk heeft de rechter gevraagd de aanklacht tegen hem te vernietigen.

Gisteravond veranderde Elon het logo van Twitter naar de foto van de hond van Doge en zette de munt opeens 25% hoger. Op het moment van schrijven handelt Dogecoin voor 10 cent. Gisteren was dat nog slechts 8 dollarcent. Sociale media ontplofte met de vele mentions over Dogecoin.

Elon’s advocaten zullen niet blij zijn met zijn actie natuurlijk.

Advertentie.

Saturday Night Live

Volgens de aanklacht zorgde Musk er in 2020 en 2021 eerst voor dat de waarde van Dogecoin steeg door de aandacht voor de memecoin te vergroten met zijn Tweets over Dogecoin. Nadien zei Musk tijdens een optreden in het erg populaire programma Saturday Night Live dat Dogecoin een ‘hustle’ was waarna, volgens de aanklacht, de waarde van Dogecoin instortte.

De groep beleggers die Musk aanklagen beweren dat hij door het optreden van de Tesla CEO op televisie zij veel geld zijn kwijtgespeeld en willen daarom een rechtszaak beginnen. Ze eisen 258 miljard dollar van Elon Musk.

Musk’s advocaten noemden de aanklacht een “fantasievol werk van fictie.”

Er is niets onwettigs aan het tweeten van ondersteunende slogans of grappige foto’s over een legitieme cryptocurrency die nog steeds een marktkapitalisatie van bijna $10 miljard heeft’, antwoorden de advocaten van Musk. “Deze rechtbank moet een einde maken aan de fantasie van eisers en de klacht ten gronde afwijzen.”

36.000%

De nieuwe baas van Twitter moet natuurlijk wel opletten. Hij heeft nog maar net een rechtszaak beëindigd over Tweets die de prijs van het Tesla aandeel zouden beïnvloed hebben en dient nu misschien een andere rechtszaak te beginnen over de beïnvloeding van de Dogecoin prijs.

De rechtszaak beschuldigt Musk van het opdrijven van de prijs van Dogecoin “met meer dan 36.000% over twee jaar om de prijs vervolgens te laten crashen”, waarbij hij “zijn positie als ’s werelds rijkste man gebruikte van Dogecoin een piramidespel te maken.”

Musk heeft eerder gezegd dat hij persoonlijk wel wat Dogecoin bezit, alsook Bitcoin en Ethereum.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]