Dogecoin stijgt opnieuw met 350%, kan de prijs naar 1 dollar?

Last Updated on 23 maart 2021 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Daar heb je het mensen, Decentralized Finance kan heel goed wereldwijde acceptatie kunnen krijgen na grote kritiek op verschillende Wall Street hedgefondsen, de handelsapp Robinhood en (naar verluidt) de Amerikaanse overheid.

Dankzij een cryptische tweet van Elon Musk is een groot deel van het geld dat naar Robinhood zou gaan, blijkbaar nu naar crypto gegaan, waardoor de Dogecoin koers binnen 24 uur met 350% de lucht in is gestegen.

Een ongelooflijk verhaal weer.

Advertentie.

Robinhood beperkt aankopen

Het begon allemaal gisterochtend. Zoals al tussen de regels door kon worden gelezen, waren de hedgefondsen van Wall Street bereid om slechts een dag de acties van WallStreetBets te tolereren, maar niet meer dan dat.

Nadat WallStreetBets vrijwel elke financiële voorpagina had overgenomen met hun acties met betrekking tot GameStop, moesten de rollen weer omgedraaid worden. Woensdagavond ging een gerucht de ronde toen perssecretaris Jen Psaki van het Witte Huis toegaf dat het kabinet Biden de situatie met betrekking tot GameStop en de short squeeze van verschillende Wall Street hedgefondsen in de gaten hield.

Toen de markten gisteren opengingen voor handel in de VS, beperkte de Robinhood app (een populaire handelsapp in Amerika) de handel in alle aandelen die populair waren. Gebruikers konden populaire aandelen zoals GameStop, AMC, Blackberry alleen nog maar verkopen. In Europa konden wij echter nog wel gewoon deze aandelen aankopen via bijvoorbeeld DEGIRO.

Robinhood werd op sociale media zwart gemaakt toen het duidelijk werd dat handelaren alleen nog maar hun posities konden verkopen.

Alle aandelen die op sociale media waren gehyped daalden en mensen begonnen hun Robinhood accounts massaal te sluiten. De reviews van Robinhood waren zo hard gedaald dat het gerucht gaat dat Google en Apple ingegrepen hebben en de negatieve reviews hebben verwijderd.

Kan de Dogecoin prijs naar 1 dollar gaan?

Tegelijkertijd vroeg een Twitter account met de naam Wallstreetbets Chairman of Dogecoin ooit tegen 1 dollar heeft gehandeld. De meme munt steeg vanaf dat moment exponentieel en toen Elon Musk een cryptische meme tweette over een Dogue cover, brak de hel los.

Inmiddels is Dogecoin de afgelopen 24 uur meer dan 350% gestegen en is het maar de vraag of Dogecoin ooit de 1 dollar zal halen.

Momenteel zijn er 128.150.161.816 DOGE in circulatie en dat is ontzettend veel. Als de prijs stijgt naar $1, wordt de marktkapitalisatie $ 128.150.161.816. Dat betekent (tegen de huidige markt) een top 3 positie in de top crypto 10, net iets onder de huidige Ethereum koers.

Mocht Dogecoin stijgen richting de $1, dan gaat de rest van de markt natuurlijk ook enigszins mee. Maar de kans dat dit gebeurd is erg klein, maar je weet het natuurlijk nooit in crypto. Zo had niemand verwacht dat GameStop het meest verhandelde aandeel ter wereld zou worden.

Veel cryptoplatforms zijn getuige van een overvloed aan nieuw geld en zien interesse van een groot aantal nieuwe klanten.

Als Wall Street zichzelf ooit in de voet wilde schieten, lijkt het erop dat ze dat gedaan hebben met hun acties.

winst2014 / Depositphotos.com