Dogecoin plaatst deze week ‘gouden kruis’ – laatste keer steeg de memecoin daarna 8,000%

Last Updated on 13 mei 2024 by CryptoTips.eu

De weekgrafiek van Dogecoin, nog steeds de grootste memecoin, toont op dit ogenblik de opbouw van eenzelfde teken dat we eerder zagen in 2021, net voor de sprong naar 75 dollarcent, namelijk een ‘golden cross’ (gouden kruis). Het 50-wekelijks voortschrijdende gemiddelde gaat normaal gezien vanaf volgende week hoger dan het 200-wekelijks voortschrijdende gemiddelde.

Komt ‘Dogecoin to a dollar’ er dan toch nog aan? De vorige keer dat we dit teken opmerkten (net voor de fantastische rally van 2021), steeg Dogecoin met zo’n 8,000% in de maanden erna.

Advertentie.

Golden cross

Er zijn twee technische signalen die elkeen die een beursgrafiek leest dient te kennen, namelijk een ‘doodskruis’ (death cross) en een ‘gouden kruis’ (golden cross). Telkens als je één van die twee tekenen ziet in een aandeel of een cryptomunt, mag je ervan uitgaan dat klassieke beleggers of hun winst zullen nemen en verkopen (in het geval van een ‘death cross’), of hun aankopen vergroten (in het geval van een ‘golden cross’).

Een golden cross betekent dat er meer nieuwe kopers zijn dan oudere Hodlers van de munt, wat kan betekenen dat we overgaan van een berenmarkt naar een bullmarkt voor die munt.

De vorige keer dat we een golden cross opmerkten voor Bitcoin was eind januari van dit jaar, een goede zes weken voor de sprong van $50,000 naar het nieuwe record van $74,000.

Daar komt nog bij dat zo’n golden cross een ‘lagging indicator’ is, wat wil zeggen dat je eigenlijk al te laat bent en vroeger had moeten instappen.

Binnen een paar maanden nog eens checken of dit klassieke ‘golden cross’ ook deze keer gelijk had.

Sinds begin dit jaar ging Dogecoin al zo’n 60% hoger.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]