Dogecoin overweegt gebruik van Elon Musk’s Starlink voor offline transacties

Last Updated on 14 april 2022 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Dogecoin streeft naar het doorvoeren van updates die het nuttiger zullen maken voor de crypto gemeenschap. Met de hulp van zijn grote supporter Elon Musk is het aanzienlijk gegroeid, zowel in bruikbaarheid als in prijs.

Nu voert de nummer één memecoin een andere belangrijke verandering door om offline transacties mogelijk te maken voor mensen zonder internettoegang. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Starlink satellietnetwerk van SpaceX, het ruimteverkenningsbedrijf van Elon Musk. Het team van ontwikkelaars van Dogecoin heeft in een blogpost op 11 april 2022 aangekondigd dat dit mogelijk is via “RadioDoge”.

RadioDoge richt zich op het gebruik van goedkope en betrouwbare radiotechnologie (HF/LoRaWAN) in combinatie met het wereldwijde Starlink satellietnetwerk om goedkoop inzetbare, grootschalige toegang tot Dogecoin mogelijk te maken voor mensen buiten het bereik van de traditionele internetinfrastructuur.

Staat in het bericht.

Advertentie.

Hoe dit gaat werken

De installatie voor offline transacties voor Dogecoin begint met een radiotoren, waarvan de eerste al is opgezet. Dit is een prototype van RadioDoge:

Een regionale hub die LoRa/HF-radio ‘shib-stations (libdogecoin)’ die zal verbinden met Starlink-backhaul binnen straal van 400+ mijl.

De eerste transacties die op Libdogecoin zijn al gedaan, en zullen naar verwachting deze week “over 150 mijl van HF-radio in Colorado naar de regionale hub worden verzonden”. De transacties worden vervolgens via de Starlink satelliet naar het Dogecoin testnet gestuurd.

Hoewel er nog een lange weg te gaan is, zijn dit opwindende eerste stappen in de richting van het realiseren van het doel om van Dogecoin een niet te stoppen financieel voertuig te maken, een die financiële vrijheid van machtsstructuren zal versterken en een ruilmiddel voor toekomstige generaties zal bieden.

Zei twee van de ontwikkelaars, Stebbing en Lumin.

Dogecoin op de rand van “banking the unbanked”

Cryptocurrency maakt het mogelijk om mensen die geen toegang hebben tot banken, toegang te geven. Dit is nog niet grootschalig bereikt omdat cryptocurrencies over het algemeen internettoegang nodig hebben om te werken. Dogecoin’s innovatie in het gebruik van Starlink satellieten om cryptocurrency beschikbaar te maken voor de meest afgelegen gebieden, zal ook plekken zonder internet toegang geven tot crypto en betalingen.

Dit zal ook duidelijk de gebruikersbasis van de grootste memecoin verbreden en mogelijk de waarde op de lange termijn verhogen. Dit is een andere manier waarop Elon Musk rechtstreeks zal bijdragen aan de groei van het project. Hij keurde onlangs het gebruik van DOGE goed als betaling voor een deel van Tesla’s merchandise.