Crypto en tech lager terwijl Trump ‘Bitcoin sneakers’ verkoopt

Last Updated on 2 augustus 2024 by CryptoTips.eu

Geopolitieke zorgen over het Midden-Oosten en een Amerikaanse economie die vertraagd zorgden voor een dalende techbeurs alsook een dalende cryptomarkt op donderdag.

Sinds de vervanging van Joe Biden door Kamala Harris als presidentskandidate voor de Democraten zijn de kansen van Donald Trump en de Republikeinen om de verkiezingen te winnen geslonken. Ook crypto reageert en gaat duidelijk lager sinds dat nieuws. Trump zelf verkoopt ondertussen Bitcoin sneakers.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $64,900.

Advertentie.

Nashville

Je kan veel zeggen over Donald Trump, maar het is duidelijk dat hij een goede neus voor zaken heeft. Sinds hij een week of zo geleden de keynote speech gaf op de Bitcoin2024 conferentie in Nashville, is zijn team duidelijk druk bezig geweest om enkele nieuwe crypto-gerelateerde producten te verkopen aan zijn vele Amerikaanse fans.

Trump, die vorige week nog beloofde om een ‘strategische Bitcoin reserve’ aan te leggen als hij verkozen raakt in november, verwittigde al zijn volgers op 31 juli om 6 uur ’s avonds dat er nieuwe ‘Bitcoin sneakers’ van zijn eigen merk ‘Trump crypto president’ te koop waren via zijn website.

Minder dan 24 uur later waren de 1000 beschikbare paren van de duurste versie (die verkocht werden voor $500) al uitverkocht.

Televisie

Dat Donald Trump een zakenman is weten we ondertussen allemaal. Het verhaal gaat dat Trump in 2016 niet verwachtte de presidentsverkiezingen te winnen en eigenlijk wou beginnen met Trump TV dankzij de publiciteit tijdens de verkiezingen.

Trump TV moest een nieuw televisiestation worden dat een nog rechtsere rivaal van Fox zou worden. Echter, Trump won die verkiezingen in 2016 en de plannen voor zijn televisiestation werden nooit gerealiseerd. Ondertussen zijn er wel verschillende nieuwe tv-kanalen in de Verenigde Staten die nog veel conservatiever (en rechtser) zijn dan Fox. Hij had het dus bij het rechte eind.

Doorverkoop

Trump heeft zich al enkele jaren geprofileerd als een echte ‘crypto president’. Zo verkocht hij al NFT afbeeldingen van zichzelf via zijn websites (en verdiende daar miljoenen mee) en zijn er memecoins met zijn naam en afbeelding.

Toen hij eerder dit jaar de eerste voormalige president met een ‘mugshot’ werd, zorgde dat opnieuw voor een stormloop op zijn NFT collectie, die een spike in zoekacties noteerde. Verkeer naar de website waar digitale kaarten van Trump’s afbeelding in verschillende poses worden aangeboden steeg direct met 3,700%.

En nu zijn er dus de Trump Bitcoin sneakers die in 24 uur werden uitverkocht. U mag dan wel denken dat $500 dollar voor een paar sportschoenen met een Bitcoin en Trump logo duur is, weet dan wel dat diezelfde schoenen ondertussen al via Ebay worden doorverkocht…. voor $2,500 per paar.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]